Ny teori om Trine Frantzen:

Skal ha blitt drept med overdose og dumpet i grav på kirkegård

Mer enn 14 år etter at Trine Frantzen forsvant, lanserer en fersk TV-dokumentar ny teori om mysteriet i Bergen.

KRIM-DOKUMENTAR: Mandag har TV-kanalen MAX premiere på en av høstens store krim-dokumentarer. I nærmere to år har «Insider»-programleder Atle Evang Reinton forsøkt å finne svaret på hva som skjedde med Frantzen. Video: TV Norge / NovemberfilmVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun var bare 31 år da hun sist ble sett. Trine Frantzens sporløse forsvinning i Bergen i 2004 er en av Norges store uløste krimgåter. Natt til 7. mai skal hun ha vært på fest sammen med flere venner i en leilighet i Bergen. Seks dager seinere ble hun meldt savnet. Likevel skulle det gå mer enn tre måneder før politiet anså saken som et mulig drap.

Mandag har TV-kanalen MAX premiere på en av høstens store krim-dokumentarer. I nærmere to år har «Insider»-programleder Atle Evang Reinton forsøkt å finne svaret på hva som skjedde med Frantzen. I løpet av seriens tre episoder kommer det fram helt nye opplysninger om saken.

- Arbeidet har vært veldig krevende. Dette er et miljø hvor man må jobbe hardt for å oppnå tillit og komme innpå folk, noe som har tatt lang tid. Men samtidig har det vært helt sentralt å få personene i tale, samtidig som man ettergår informasjonen i dokumentene, sier Reinton til Dagbladet.

Drept med overdose

Frantzen var en del av et belastet rusmiljø i Bergen. Mer enn 14 år etter at hun forsvant, er hun fremdeles ikke funnet.

I dokumentarserien kommer det fram en helt ny teori om hvordan 31-åringen skal ha blitt drept ved en såkalt «judas-dose» - en overdose narkotika satt av noen andre. Etter dette skal hun ha blitt fraktet til en kirkegård et stykke unna, før hun seinere ble begravd i en av de nye gravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer