Skal ha blitt holdt fanget i dette huset

- Han var snill som et lam, sier naboene til en 35-åring som er mistenkt for å ha holdt en norske kvinnen til fange.

 HER BLE HUN HOLDT FANGET:  I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
HER BLE HUN HOLDT FANGET: I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHANIA (Dagbladet): Lokalbefolkningen i Kournas kan ikke tro at den 35 år gamle navngitte mannen som eide huset den norske 27 år gamle kvinnen sier at hun ble sperret inne i, kan ha gjort noen noe vondt.

- Han er snill som et lam, og helt harmløs. Det ville være umulig for ham å gjøre noe vondt mot en kvinne uten tillatelse, sier Giannis, som er nabo av 35-åringen.

Han får støtte av flere menn fra lokalbefolkningen i den lille landsbyen.

- Vi så jenta ofte sitte på balkongen og noen ganger gikk hun dessuten på butikken og handlet inn matvarer. Jeg tror det var hun som lurte ham, sier Josef og Andreas.

Den norske kvinnen skal ha blitt truet på livet og mishandlet av blant annet 35-åringen mens hun ble holdt fanget med makt. Hun skal også ha forklart at hun ble voldtatt av ham og fem andre menn gjentatte ganger.

Sexovergrepene skal ha skjedd hver dag, melder det greske nyhetsbyrået ANA.

Seks menn er nå etterlyst for voldtekt.

Idylliske omgivelser Det er lokalbefolkningen som peker ut huset som kvinnen skal ha vært i fangenskap.

På framsiden av huset som den norske kvinnen hevder hun ble holdt innesperret i, er en to meter høy lukket port.  

Huset som den norske kvinnen skal ha oppholdt seg i består av en etasje i tillegg til en kjeller.

Det er delvis omringet av en mur, og en høy port stenger uvedkommende ute.

- UMULIG: Naboene til den siktede 35-åringen, Josef og Andreas, mener mannen som eier huset aldri ville gjort noen noe vondt. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
- UMULIG: Naboene til den siktede 35-åringen, Josef og Andreas, mener mannen som eier huset aldri ville gjort noen noe vondt. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Huset ligger i idylliske omgivelser, like ved Kournas Lake.

Overgrep i mørket Ifølge politiet har kvinnen forklart at hun ble holdt innesperret i huset i 20 dager av 35-åringen, som også var hennes arbeidsgiver.

27-åringen klarte først å rømme da hun fikk tak i en nøkkel.

Kvinnen har bare gitt politiet signalementet av den 35 år gamle arbeidsgiveren, og sier at hun ikke kjenner utseendet til de fem andre angivelige voldtektsmennene, fordi det var mørkt da overgrepene foregikk.

Seks mann skal ha deltatt i de omfattende overgrepene. En 40 år gammel kvinne fra Romania er også arrestert.

- Hun er arrestert for å ha hjulpet mennene. Vi kjenner i tillegg identiteten til en av mennene. Det er en lokal mann som er 35 år, men han er ikke pågrepet enda. De andre vet vi ikke hvem er ennå, sa politibetjent Anastacia Galangi til Dagbladet i går.

Bodde hos arbeidsgiver Den norske kvinnen skal ifølge politiet ha kommet til Kreta den 15. september i år, og skal ha fått jobben i Kournas gjennom en jobbannonse på internett. Hun startet i denne jobben den 10. oktober.

Kvinnen bodde først på hotell, før hun fikk seg fast bolig hos arbeidsgiveren, opplyste politiet i Chania på en pressekonferanse tidligere i dag.

Etter hva Dagbladet forstår fikk kvinnen gå fritt rundt i huset der hun ble holdt fanget, men ble nektet å gå ut av døra.

HER BODDE DE: Den norske kvinnen skal ha kommet til Kreata for å jobbe, og fikk bopel hos arbeidsgiver. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
HER BODDE DE: Den norske kvinnen skal ha kommet til Kreata for å jobbe, og fikk bopel hos arbeidsgiver. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer