BRANT: F. Dalene Gartneri brant ned i går kveld. Foto: Torbjørn Berg
BRANT: F. Dalene Gartneri brant ned i går kveld. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Skal ha blitt overfalt før brannen startet

Gartneieren skal ha fortalt ansatte om overfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| SKIEN (Dagbladet):  Nyheten om det angivelige overfallet kom fram i en samtale de ansatte hadde utenfor det fullstendig utbrente gartneriet. Ingen av deltakerne i samtalen ønsker å stå fram i Dagbladet. De er imidlertid ikke i tvil om at brannen er påsatt og at dette henger sammen med flere trusler gartneriets eiere skal ha mottatt den siste tiden.

-Det har også vært en rekke underlige innbrudd over tid. Innbrudd som vi ikke forstår noe av, sier en av de ansatte.

Det fortelles at personer av utenlandsk opprinnelse skal ha vært inne i bildet. Men ingen kan si noe mer nøyaktig om dette.

Smell
Politiet forteller at det rett forut for brannen ble hørt et smell i lokalene. Veksthusbygningene var av nyere dato og oppført i metall, dekket med gjennomsiktige polykarbonatplater. Ifølge mannskap fra Skien brannvesen er dette et uhyre brannfarlig materiale, og beskrives som rent krutt. Noe som kan forklare vitneobservasjoner der det hevdes at en kunne tro lokalene var fylt med bensin.

-Vi klarer ikke å stoppe den brannen, sier karene, som drev med etterslukking.

Eier Per Dalene ble kjørt til sykehuset med røyk- og brannskader onsdag kveld. Han er fremdeles innlagt, og ikke tilgjengelig for kommentar. Hans bror Erik Dalene, også medeier i gartneriet som brant, forteller til Dagbladet at han dessverre ikke kan kommentere saken så lenge poltiet driver etterforskning.

Kripos
Politiadvokat Ole-Jacob Schelver kan ikke kommentere opplysningene Dagbladet legger fram for ham.

-Nei, vi arbeider ut i fra flere teorier. Men jeg kan si at vi har bedt Kripos om assistanse i saken.

Schelver vil heller ikke kommentere truslene som gartneriets eiere skal ha mottatt tidligere. Men han er ikke fremmed for at det kan ha vært en sammenheng. Ei heller at brannen kan være påsatt.

Får lønn
I gartneriet, som var fylt med egne dyrka blomster og engroslager, arbeidet det totalt 10 utenlandske arbeidere og rundt 10 norske. Martyn Rembarz kom til brannstedet for å ta arbeidsplassen i øyesyn. Han forteller til Dagbladet at eierne har vært i kontakt med ham, og at han vil fortsette å motta lønn til tross for at arbeidsplassen ligger i ruiner.

-De har lovet meg det. Men jeg reiser uansett på ferie til uka. Da skal jeg hjem og gifte meg, sier Martyn.

Polakken har arbeidet fire år ved gartneriet, og forteller at han trives godt.

ARBEIDSPLASSEN NEDBRENT: Martyn Rembarz kom til brannstedet for å ta arbeidsplassen i øyesyn. Foto: Torbjørn Berg
ARBEIDSPLASSEN NEDBRENT: Martyn Rembarz kom til brannstedet for å ta arbeidsplassen i øyesyn. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer