Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha blitt voldtatt etter veddemål om å gå inn på guttedoen på Burger King under «jobbintervju»

37-åringen skal truet henne på livet underveis.

TILTALT: 37-åringen nekter straffskyld for voldtektene han er tiltalt for. Foto: Dagbladet
TILTALT: 37-åringen nekter straffskyld for voldtektene han er tiltalt for. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldtektsrettssaken mot den 37 år gamle TV-danseren startet i dag i sal 250 i Oslo tinghus.

37-åringen er tiltalt for voldtekt av ni kvinner og mishandling av sin tidligere samboer. 37-åringen nekter straffskyld.

Ifølge tiltalen skal moduset til 37-åringen være at han forut for voldtektene har smuglet bedøvende midler i alkoholholdig drikker til de fornærmede. Eller han skal ha brukt vold og makt for å kunne gjennomføre voldtektene. Voldtektene skal oftest ha skjedd i hans leilighet i Oslo, ifølge tiltalen.

«Jobbintervju» Et par av tilfellene skiller seg ut. 37-åringen er tiltalt for å gjennomført en voldtekt på en Burger King-restaurant i hovedstaden. Voldtekten skal ha skjedd den 18. mai i 2004.

Aktor i saken, statsadvokat Guro Hansson Bull, sier i sitt innledningsforedrag at det skal ha vært et slags jobbintervju på stedet mellom tiltalte og en kvinnen.

Ifølge Bull skal tiltalte i løpet av intervjuet utfordret eller inngått et veddemål med den jobbsøkende kvinnen om å ta seg inn på herretoalettet på burgerrestauranten. Da hun kom inn på toalettet skal han ha dyttet henne inn i en bås og voldtatt henne.

Ifølge tiltalen skal han ha truet henne på livet underveis.

Ifølge aktor kontaktet kvinnen venner og senere politiet etter hendelsen. Hun ble undersøkt på voldtektsmottaket. Hun bestemte seg for å anmelde tiltalte ti år senere, i 2014.

- Voldtok i Spania 37-åringen er også tiltalt for voldtekt av en kollega han jobbet sammen med i Spania i fjor. Bare fire dager etter at den forrige rettssaken i tingretten mot ham var ferdig skal han ha voldtatt kvinnen i hans leilighet i sør i Spania. Voldtekten skal ha skjedd i slutten av april i fjor, ifølge tiltalen.

Cirka en måned seinere hadde han besøk av en britisk mor og hennes to barn som var på norgesferie i mai i fjor. De avtalte å bo hos ham gjennom nettjenesten Couchsurfing.org.

Da den lille familien kom for å bo hos ham mens de var i Oslo skal voldtekten ha skjedd etter at TV-danseren skal ha puttet bedøvende middel i drikken hennes. Politiet har også etterforsket angivelige overgrep av de to barna, men dette er henlagt etter bevisets stilling, oppgir aktor i retten.

Fant tiltalte i skapet Da kvinnen anmeldte mannen, ble han forsøkt oppsøkt. Politiet fant 37-åringen i skapet til kjæresten hans etter en stund. Denne kjæresten ble nylig dømt til betinget fengsel for å forsøke å skjule 37-åringen i skapet i leiligheten sin.

To av voldtektene skal altså ha skjedd etter at han i tingretten ble dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett i april i fjor. Ifølge statsadvokaten var det ikke aktuelt å varetektsfengsle mannen etter rettssaken mens de ventet på at ankesaken skulle komme opp.

- Ut ifra de opplysningene vi hadde den gangen før rettssaken var det ikke rettslig grunnlag for å fengsle ham. For å kunne holde ham varetektsfengslet måtte det ha foreligget gjentakelsesfare, bevisforspillelsesfare eller unndragelsesfare. Ut ifra de opplysningene vi hadde på det tidspunktet, så var det siste forholdet fra 2009 og da mente vi at vilkårene for fengsling ikke forelå, sier Bull til Dagbladet.

I retten i dag tar aktor Bull forbehold om påstand om forvaring i 15 år med minstetid på ti år for den tiltalte.

- Dette gjør vi på grunn av faren for gjentakelse og av hensyn til samfunnsvernet, sier Bull til Dagbladet.

- VOLDTATT PÅ BURGER KING: Kvinnen skal ha blitt voldtatt av 37-åringen inne på toalettet på Burger King i Karl Johans gate i 2004, ifølge tiltalten.
Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
- VOLDTATT PÅ BURGER KING: Kvinnen skal ha blitt voldtatt av 37-åringen inne på toalettet på Burger King i Karl Johans gate i 2004, ifølge tiltalten. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media