Skal ha brent kvinne som ikke vil være med på «ekstrem-sex», og selger andre som slaver

Slik terroriserer IS kvinner.

HIT SENDES KVINNENE: De yngste og peneste kvinnelige slavene blir solgt for den høyeste prisen, og sendes rett til den syriske byen Raqqa (bildet) hvor IS har ett av sine hovedseter. Der har IS innført et hierarki, der sjeikene får velge først, deretter emirene og til slutt IS-krigerne. Foto: AP / NTB Scanpix
HIT SENDES KVINNENE: De yngste og peneste kvinnelige slavene blir solgt for den høyeste prisen, og sendes rett til den syriske byen Raqqa (bildet) hvor IS har ett av sine hovedseter. Der har IS innført et hierarki, der sjeikene får velge først, deretter emirene og til slutt IS-krigerne. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De voldtar, driver med seksuelt slaveri, tvungen prostitusjon og andre brutale handlinger. Vi hørte om en 20 år gammel kvinne som ble brent levende fordi hun nektet å utføre ekstreme seksuelle handlinger, forteller FNs spesialutsending på konfliktrelatert seksualisert vold, Zainab Bangura til nettstedet Middle East Eye.

Bangura er nettopp kommet tilbake fra besøk i en rekke flyktningleirer i Syria, Irak, Libanon og Jordan, hvor hun har hentet inn data om seksuelle overgrep utført av IS.

For blant grusomhetene som utføres av IS, som for eksempel sivile drap, halshogging av gisler og plyndring av historiske steder, så har jihadistene også utført utallige overgrep mot kvinner. Det inkluderer voldtekt, slaveri og tvangsprostitusjon, skriver Washington Post.

Irak-forsker Cecilie Hellestveit ved International Law and Policy Institute (ILPI) i Oslo, forteller at IS har institusjonalisert den seksuelle volden.

- Det er også andre grupper enn IS som begår overgrep mot kvinner fra minoritetsgrupper i disse områdene, men forskjellen er at IS har gjort det til offisiell politikk, og satt et i system, sier Hellestveit til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer