- Skal ha brutt loven

Granskingen av Gerd-Liv Valla konkluderer etter det Dagbladet.no erfarer med at LO skal ha brutt loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra kilder som har sett rapporten får Dagbladet.no opplyst at Fougner-utvalgets rapport skal konkludere med at LO skal ha brutt Arbeidsmiljøloven. 

Granskingsutvalget ble satt ned i kjøvannet av personalkonflikten mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla. Deres rapport skal gi svar på om Gerd-Liv Valla har brutt arbeidsmiljøloven og drevet systematisk trakassering av sine nærmeste medarbeidere.

Også Aftenposten.no har vært i kontakt med kilder som er til stede under presentasjonen. De melder at kritikken beskrives som «knusende», og at det vil ta tid å behandle rapporten.

Hastet inn i Folkets Hus

Like før klokka 11 i dag ankom Gerd-Liv Valla Folkets Hus. Valla kom i en bil med to livvakter, og ble fulgt av en bil til med politifolk. I bygningen var allerede to livvakter og tre uniformerte politifolk på plass.

- Nå rydder de garasjeinngangen for journalister, sa Dagbladet.nos reporter Gunnar Thorenfeldt på mobiltelefon noen minutter tidligere.

Klokka 11.46 kjørte advokat Jan Fougner inn i garasjen under Folkets hus. Han skal personlig legge frem granskernes rapport for LOs sekretariat. Litt før klokken 12 gikk han sammen med de 15 medlemmene i LO-sekretariatet for å spise lunsj.

Tidligere i dag fikk de to hovedpersonene, Valla og Ingunn Yssen, tilgang til den lenge etterlengtede rapporten.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Dagbladet.no møtte Yssen i 08.45-tida, da hun var i ferd med å sette seg inn i en taxi på vei til advokatkontoret Wiersholm, der granskningsutvalget har hatt base de siste ukene. Da ville hun ikke uttale seg om den spesielle dagen som lå foran henne.

- Valla bør si at hun er lei seg

Midt i dramaet ved middagstider i dag møtte tidligere konserntillitsvalgt Rolf Utgård opp utenfor Folkets hus for å gi Valla sin støtte.

- Det er feigt å lite voksent av LO å la granskingsutvalget ha regien på denne saken. Man burde ha løst det internt, sier han.

- Valla bør si at hun er lei seg og beklager det hvis har såret noen. Men det er ikke bare valla som må gjøre noe. Hele kulturen i LO må forandres, sier Utgård.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>SMILTE:</B> Gerd-Liv Valla var tilsynelatende i godt humør til tross for det enorme presset.
<B>FORSVARER VALLA:</B> Rolf Utgård møtte opp utenfor Folkets Hus i ettermiddag for å støtte Valla.
GRANSKEREN: Advokat Jan Fougner, leder for utvalget som har vurdert Valla - Yssen-saken, kommer til Folkets Hus fredag formiddag.