Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtekt:

Skal ha direktesendt voldtekt. - Hvordan kan man gjøre noe sånt mot ei jente?

Politiet kom inn i rommet hvor den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

- POLITIET KOM: Dette bildet, fra den aktuelle direktesendte videoen, skal vise en politimann som ankommer rommet hvor den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Facebook / Skjermdump
- POLITIET KOM: Dette bildet, fra den aktuelle direktesendte videoen, skal vise en politimann som ankommer rommet hvor den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Facebook / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn er pågrepet mistenkt for grov voldtekt av en kvinne i Uppsala i Sverige, melder Expressen og Aftonbladet.

Ifølge avisenes kilder etterforsker nå politiet en voldtekt som skal ha blitt sendt direkte på Facebook søndag morgen.

UPPSALA: Ifølge svenske medier mistenker politiet at en voldtekt skal ha blitt direktesendt. 
UPPSALA: Ifølge svenske medier mistenker politiet at en voldtekt skal ha blitt direktesendt.  Vis mer

Avisene har snakket med personer som skal ha sett de direktesendte bildene. De forteller at politiet på et tidspunkt kommer inn i rommet hvor den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

- Det er mange som ringer til oss om live-sending på Facebook, men jeg kan ikke kommentere på det nå, sier Ivan Åslund i Uppsala-politiet til Dagbladet.

Bekrefter opplysningene

Klokka 16.19 søndag ettermiddag bekreftet politiet imidlertid flere av opplysningene.

I en pressemelding skriver de at de reiste ut til leiligheten etter å ha mottat tips om at en gruppevoldtekt fant sted.

«Denne voldtekten ble sendt live på en Facebook-gruppe og det var flere personer som meldte fra etter å ha sett sendingen. Politiet dro til den aktuelle leiligheten hvor tre menn og én kvinne oppholdt seg. De tre mennene ble pågrepet på stedet og ble senere anholdt».

Politiet har i løpet av dagen i dag vært på stedet for å sikre bevis. Mennene som er anholdt er født i 1992, 1996 og 1998, mens den fornærmede er født i 1986.

Ifølge Aftonbladets kilder var det om lag 200 personer inne på livestreamen.

- Kommer dere til å avhøre personer som skal ha sett den direktesendte videoen?

- Det kan jeg ikke svare på, sa Åslund tidligere i dag.

- Folk skrev de skulle slutte

En person Expressen har snakket med, som var medlem i Facebook-gruppen hvor videoen skal ha blitt lagt ut, er sjokkert.

- Først og fremst tenker man: Hvordan kan man gjøre noe sånt mot ei jente? sier personen, som synes det er forferdelig at voldtekten skal ha blitt sendt live.

PISTOL: Ifølge Expressen viser dette bildet en av de mistenkte mennene med en pistol. Foto: Facebook / Skjermdump
PISTOL: Ifølge Expressen viser dette bildet en av de mistenkte mennene med en pistol. Foto: Facebook / Skjermdump Vis mer

En kvinne i 20-åra som Aftonbladet har snakket beskriver filmen og opplevelsen slik:

- To gutter trykker en jente ned i sengen og tar på henne. Jeg trodde først at det var en dårlig iscenesatt spøk. Men det var det ikke sier, sier hun.

- Folk skrev at de skulle slutte, at hun ikke ville, at det ikke var okey og at de hadde ringt politiet. Senere ser jeg at politiet kommer, men da hadde guttene sluttet å ta på jentene.

- Politiet kom inn i rommet

Vitnet til videoen forteller videre at politiet tar seg inn i rommet hvor det sendes direkte fra.

- Politiet begynte å spørre mennene hva de holdt på med og hva som hadde hendt. Etter en stund sier politiet til mennene at de må bli med på politistasjonen. Så skrus filmen av, sier kvinnen, som spør: «hvem legger ut noe sånt på Facebook?».

Hun forteller at det var helt uvirkelig å se en slik alvorlig hendelse bli sendt direkte på Facebook.

I formiddag gikk Facebook-gruppen administrator ut og formanet medlemmene til å ikke dele mer materiale og heller sende det direkte til politiet.

Vurderer anholdelse

Åslund i Uppsala-politiet forteller at de har fått opplysninger om at politiet kommer inn i rommet mens bilder fortsatt ble direktesendt.

- Men jeg kan ikke si noe om det nå, sier Åslund, som forteller at påtalemyndigheten vil avgjøre om de tre mennene skal anholdes av politiet.

Politiet skriver i en pressemelding at en såkalt forundersøkelse er satt i gang og at leiligheten hvor voldtekten skal ha skjedd er sperret av for tekniske undersøkelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling