Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha drept 150 militante ekstremister i droneangrep

Al-Shabaab-leir i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 150 militante islamister er trolig drept i et amerikansk droneangrep mot en al-Shabaab-leir i Somalia, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Leiren skal ligge omlag 20 mil nord for hovedstaden Mogadishu.

- Ekstremistene var under opplæring i leiren og ble trent opp til å gjennomføre et stort angrep. Vi vet at de var i ferd med å forlate leiren og at de utgjorde en umiddelbar trussel mot amerikanske styrker og styrker fra Den afrikanske union, sier Jeff Davies, som er talsmann for Pentagon.

- De første anslagene går ut på at mer enn 150 terrorister ble eliminert.

Tidligere mandag ble tre personer skadet da en bombe gikk av utenfor en flyplass i byen Beledweyne. Al-Shabaab påtok seg ansvaret for aksjonen. Det bekreftet Abdiasis Abu Mubab, terrorgruppas militære talsmann.

Forrige uke mistet en person livet da en bombe gikk av på et passasjerfly og blåste et hull i flyskroget. Det antas at den ene personen var selvmordsbomberen.

Tidligere i dag ble det også beslaglagt en stor våpenlast utenfor kysten av Oman på en fiskebåt som var på vei til Somalia.

Blant våpnene som nå er beslaglagt, er blant annet 2.000 automatgevær, 100 rakettdrevne granater og 49 maskingevær.

Ifølge en vestlig kilde er gateverdien på beslaget trolig på over 2 millioner dollar (tilsvarende 17 millioner kroner).

Våpenlasten, som ble funnet under fiskegarn, kan ha vært et brudd på våpenembargoen som FNs sikkerhetsråd innførte mot Somalia for flere tiår siden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram