Mistenkt kanadisk seriemorder siktet for nok et drap

Skal ha drept homofile menn og gjemt levningene i blomsterpotter

Den kanadiske gartneren Bruce McArthur (66) er nå siktet for sju drap. Politiet mener han drepte homofile menn og gjemte levningene etter dem i blomsterpotter.

SIKTET: Kanadisk politi mener Bruce McArthur står bak drapet på minst sju personer. Foto: THE CANADIAN PRESS / HO-Facebook / NTB scanpix
SIKTET: Kanadisk politi mener Bruce McArthur står bak drapet på minst sju personer. Foto: THE CANADIAN PRESS / HO-Facebook / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

66-åringen var til stede via videolink fra fengselet da siktelsen ble forkynt for ham onsdag, opplyser påtalemyndigheten til nyhetsbyrået DPA.

Identifisert

Politiet fant levningene etter den sjuende personen i mars. Afghanske Abdulbasir Faizi jobbet i Toronto-området da han sist ble sett i 2010.

Det var Faizis kone som meldte ham savnet bare kort tid etter deres siste samtale, 29. desember 2010.

Han fortalte at han var på jobb, men at han vil komme hjem seinere samme kveld.

DREPT: Abdulbasir Faizi. Foto: Toronto police via AP / NTB scanpix
DREPT: Abdulbasir Faizi. Foto: Toronto police via AP / NTB scanpix Vis mer

Da han ikke kom hjem, meldte hun ham savnet. Siden har han vært sporløst forsvunnet, men politiet har nå identifisert levningene hans.

De tror at Faizi og McArthur kjente hverandre, skriver CBC News.

Til sammen er det blitt funnet rester etter sju mennesker på en eiendom hvor McArthur jobbet som gartner.

Det er minst ett drapsoffer, hvis levninger ble funnet på McArthurs eiendom, politiet så langt ikke har klart å identifisere.

Brukte sjekkeapper

De mener McArthur traff homofile menn gjennom sjekkeapper og seinere møtte dem på barer i Gay Village-området i Toronto før de ble drept.

Drapene skal ha skjedd mellom 2010 og midten av 2017, men politiet har også utvidet etterforskningen til å gjelde 15 uløste saker fra 1975 til 1997, opplyser polititalsmann Hank Idsinga.

- Toronto har aldri sett noe liknende, sier en talsmann for politiet, ifølge The Guardian.

Ytterligere 75 eiendommer – noen av dem offentlige – hvor McArthur har jobbet skal også gjennomsøkes med hunder.

- Vi vet virkelig ikke hvor dypt dette går. Vi vet ikke ennå, sa sjefetterforsker Hank Idsinga onsdag.

SØKER: Politiet i Canada har saumfart en rekke eiendommer i Toronto på jakt etter flere som gartner Bruce McArthur kan ha drept. Foto: NTB Scanpix /Reuters
SØKER: Politiet i Canada har saumfart en rekke eiendommer i Toronto på jakt etter flere som gartner Bruce McArthur kan ha drept. Foto: NTB Scanpix /Reuters Vis mer

Forsvant etter Pride-parade

En av mennene McArthur er siktet for å ha drept er 49 år gamle Andre Kinsman. Han forsvant sporløst etter Pride-paraden i Toronto 26. juni i fjor.

Det tok ikke lang tid før venner av 49-åringen ble bekymret, og meldte fra til politiet. Omstendighetene gjorde at også politiet anså forsvinningen som mistenkelig.

LGBT-fellesskapet skal allerede da ha begynt å bekymre seg for om en seriemorder var på jakt etter homofile menn, ettersom også en annen homofil mann hadde forsvunnet i april.

Politiets jakt for å finne ut hva som kunne ha tilstøtt Kinsman kretset også rundt Selim Esen, som også hadde forsvunnet sporløst.

Beboere som holdt til i hjertet av LGBT-miljøet ble som følge av forsvinningene redde for å bruke dating-apper.

I desember i fjor uttalte politiet at de ikke kunne vite om forsvinningene hang sammen eller om det var snakk om en seriemorder på frifot.

En måned etter pågrep de McArthur, og har nå altså siktet ham for sju drap.

I tillegg til Esen, Kinsman og Faizi er McArthur også siktet for å ha drept Majeed Kayhan, Soroush Marmudi, Dean Lisowick og Skandaraj Navaratnam, i tillegg til én person som så langt ikke er identifisert.

Alle mennene var i 40-50-årsalderen.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer