Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha drukket før han kjørte seg selv og vennen i døden

Venneparet ble meldt savnet etter ferien i slutten av februar. Nå har politiet hentet bilvraket opp fra havet.

TOTALVRAK: Dominikanske myndigheter undersøker vraket av leiebilen hentet opp fra havet som ble leid av paret som ble meldt savnet i slutten av mars. Foto: AFP / NTB Scanpix
TOTALVRAK: Dominikanske myndigheter undersøker vraket av leiebilen hentet opp fra havet som ble leid av paret som ble meldt savnet i slutten av mars. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alkohol, høy fart og mørke veier kan ha vært årsaker til den fatale ulykken da venneparet Orlando Moore (41) og Portia Ravenelle (52) forsvant sporløst på vei hjem fra ferien i Den dominikanske republikk i slutten av februar.

Da de ikke kom hjem til planlagt tid 27. mars og ingen fikk tak i dem, ble familien bekymret, og meldte dem savnet. Etter to uker med intens leting begynte detaljene om hva som kan ha skjedd å komme fram.

- Alle er knust

12 timer etter at flyet deres tilbake til New York dro fra flyplassen ble det funnet en kvinne langs veien, som passet med beskrivelsen av Ravenelle. Kvinnen hadde ikke papirer på seg, men ble brakt til sykehuset der hun døde ei drøy uke seinere.

En mann som passer med beskrivelsen av Moore ble funnet på havet 31. mars, med kraftige skader. På den ene armen hadde han en tatovert «Milan», som er datterens navn.

Ravenelle ble identifisert tidligere denne uka, mens resultatene av Moores obduksjon er foreløpig ikke klare på grunn av likets forfatning. Politiet er likevel sikre på at det er han som ble funnet.

Familievenn Francesca Figueroa sier til CNN at familie og venner er sønderknust.

- Hans datter er knust, alle er knust. Meg, min ektemann, borgermesteren - alle er knust, sier hun.

Skal ha drukket

Fredag bekreftet politiet at leiebilen deres hadde blitt funnet og hentet opp fra havet utenfor kysten.

De har hele veien vært tydelige på at de ikke hadde noen grunn til å tro at det hadde vært andre kjøretøy involvert. Ifølge NBC sier politiet nå at Moore, som skal ha kjørt bilen, hadde blitt sett mens han drakk alkohol like før de dro til flyplassen.

LETEAKSJON: Dykkere hjalp til i søket etter den savnede bilen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LETEAKSJON: Dykkere hjalp til i søket etter den savnede bilen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- De var seint ute, og kan ha kjørt raskt på den mørke veien da de mistet kontroll over bilen, sier talsperson for politiet Frank Felix Duran Mejia.

Etterforskerne tror Ravenelle klarte å komme seg ut av bilen akkurat idet den dreide seg ukontrollert ut mot havet. For Moore var det for seint.

Mange ubesvarte spørsmål

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål om omstendighetene rundt ulykken. Politiet fortsetter derfor å etterforske saken, og gjør blant annet grundige undersøkelser av bilen og området der ulykken skal ha funnet sted.

FBI har blitt bedt om å bistå i etterforskningen for å gi familiene de svarene de trenger for å legge saken bak seg, skriver NBC.

Det har blant annet blitt etterspurt en full etterforskning, en komplett tidslinje over hele deres opphold i Den dominikanske republikk, samt en detaljert rapport over FBIs samarbeid med dominikanske myndigheter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!