Skal ha etterlatt 15-åring hjelpeløs

15-årig jente funnet død i Bergen lørdag. To personer er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En av de to som var i samme leilighet som den 15 år gamle jenta som ble funnet død i Bergen lørdag, skal ifølge Bergens Tidende være siktet for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand.

De to siktede, en mann på 18 år og en kvinne på 32 år, befant seg i leiligheten da politiet kom til stedet klokken 21.30 lørdag kveld og fant den 15 år gamle jenta død.

De var blitt varslet av helsevesenet som skal ha blitt varslet av noen som befant seg i leiligheten.

Politiet ville mandag morgen ikke gi noen opplysninger om hva de to siktede har forklart, eller opplysninger om innholdet i siktelsene mot dem. Men etter det Bergens Tidende erfarer skal minst en av dem være siktet for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand.

- Det er foreløpig usikkert om de vil bli fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Dødsårsaken til 15-åringen er ennå ikke fastlagt, men politiet skal ha mistanker om at hun døde etter en overdose narkotika, og politiet bekrefter at det ble brukt narkotiske stoffer i leiligheten.

Jenta blir trolig obdusert mandag morgen på Gades Institutt. Hun ble fredag meldt savnet av barnevernsinstitusjonen hun bodde på. (NTB)