Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha fått sovemedisin før overgrep - husker bare deler av påstått gruppevoldtekt

En av de siktede kvinnene i Bergen fortalte selv om overgrepet dagen derpå.

VARETEKTSFENGSLET: Den mannlige artisten ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett.  FOTO: ESPEN BRAATA
VARETEKTSFENGSLET: Den mannlige artisten ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. FOTO: ESPEN BRAATA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene og to norske kvinner er siktet for å ha forgrepet seg på en kvinne i 20-årene på et nachspiel i Bergen søndag. 

Den påståtte gruppevoldtekten vekker oppsikt fordi den siktede mannen er en internasjonalt kjent artist. Han brøt ut i gråt i retten da han torsdag ble varetektsfengslet i fire uker.

I kjennelsen går det fram at den fornærmede kvinnen var sløvet ned av alkohol og sovemedisiner da overgrepene skal ha skjedd, hjemme i leiligheten mannen disponerer i vestlandshovedstaden. 

Fortalte selv om overgrep Politiet mener overgrepene startet da fornærmede og en av de siktede kvinnene skulle legge seg å sove. Istedet begynte artisten og  fornærmede å kysse hverandre, før han - angivelig mot hennes vilje - skal ha gitt henne oralsex.

LES OGSÅ: Artist siktet for gruppevoldtekt

Etterpå skal de to siktede kvinnene ha forgrepet seg på fornærmede med dildo og vibrator, ifølge kjennelsen. Alle fire skal ha vært beruset. 

Den fornærmede kvinnen  har forklart at hun ikke husket siste del av seansen.

- Hun var sannsynligvis slått ut av alkohol og medisiner. Det var siktede (N.N) som fortalte fornærmede om hva som hadde skjedd dagen etter, skriver retten i kjennelsen.

Fornærmede skal tidligere på kvelden ha fått Sobril og Imovane fra den ene av kvinnene, og var ikke vant til sovemedisiner.

Innrømmer straffskyld Kvinnen som ga henne tablettene  har innrømmet straffskyld. Hun fulgte selv den fornærmede jenta til legevakt dagen derpå, og har forklart seg om saken til politiet.

- Slik retten vurderer bevisene fremstår forklaringen til siktede (N.N) og fornærmede som troverdige, og retten legger til grunn at fornærmede etter hvert ble slått ut av tablettene og alkoholen. Hun var således ikke i stand til å gi uttrykk for egne ønsker og behov, står det i kjennelsen.

Den andre kvinnen som er siktet, nekter straffskyld for hendelsen. Hun hevder det som skjedde var frivillig fra alle parter, selv om også hun gir uttrykk for at «fornærmede ble sløvere etterhvert», ifølge kjennelsen. 

- Hun tar saken veldig tungt, det er en veldig alvorlig siktelse. Hun er dypt fortvilet over situasjonen, sier forsvarer Anette Askevold til Dagbladet.

Artisten innrømmer heller ikke straffskyld. Han nekter for å ha gitt kvinnen oralsex, og sier han ikke har sett at de to kvinnene brukte sexleketøy på den fornærmede. 

Minstetid på 3 år Han innrømmer at han kysset den fornærmede kvinnen på munnen, men sier han ikke gjorde mer enn det.

Det trekker retten i tvil.

- Han var minst beruset av de fire og var hele tiden tilstede med jentene, også når de seksuelle leketøyene ble brukt, står det i kjennelsen, som legger til grunn at de tre var sammen om å utføre overgrepene og at det er skjellig grunn til å sikte dem for det. 

Strafferammen for gruppevoldtekt er ubetinget fengsel i inntil 21 år, med minstetid på 3 år, i henhold til straffelovens paragraf 293.

Anker fengsling De to kvinnene som anklages for overgrepene er fortsatt siktet i saken, men fengsles ikke.
Grunnen til at mannen fengsles, er at politiet frykter at han skal flykte fra landet.

Artisten reagerer på anklagen om unndragelsesfare, og har anket rettens avgjørelse om varetektsfengsling.

Forsvarer Fredrik Verling påpeker at mannen ble sluppet fri etter avhør mandag denne uken, og at han møtte opp som avtalt til politiet 8.mars. Dessuten er han en kjent person, som ikke kan stikke seg bort så lett.

- Han er villig til å melde seg for politiet mens etterforskningen pågår. Denne saken kan få store konsekvenser for ham karrieremessig, sier Verling til Dagbladet.

Dagbladet forsøkte torsdag å komme i kontakt med Bjarte Aarlie, som er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen, men lyktes ikke.

POLITIADVOKAT:  Eli Valheim møtte i retten for politiet under fengslingsmøtet.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Eli Valheim møtte i retten for politiet under fengslingsmøtet.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer