Skal ha fått ti millioner av staten etter løslatelse fra Guantanamo. Så sprengte han seg selv i lufta for IS

- Det er ham. Jeg kan se det på smilet, sier Leon Jameson etter at broren Jamal al-Harith skal ha utført et selvmordsangrep i Mosul.

AL-BRITANI: Jamal al-Harith, født Ronald Fiddler fra Manchester, er gitt krigernavnet Abu-Zakariya al-Britani av terrorgruppa IS. Dette bildet, sluppet av terrorgruppa, skal vise mannen smilende kort tid før angrepet.
AL-BRITANI: Jamal al-Harith, født Ronald Fiddler fra Manchester, er gitt krigernavnet Abu-Zakariya al-Britani av terrorgruppa IS. Dette bildet, sluppet av terrorgruppa, skal vise mannen smilende kort tid før angrepet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag ble det utført et selvmordsangrep mot en militærleir for styrker støttet av den amerikanskledede koalisjonen i den irakiske byen Mosul.

Det er uklart om noen soldater ble drept i angrepet, men nå har det kommet fram nye detaljer om den angivelige selvmordsbomberen - som skal ha dødd.

The Times skriver i dag at mannen som utførte selvmordsangrepet er et britisk medlem av Den islamske staten (IS). Avisa har fått identiteten til Jamal al-Harith (50) bekreftet av mannens bror. Også BBC erfarer at mannen døde i angrepet mandag.

- Jeg kan se det på smilet

The Times har snakket med mannens bror, etter at et bilde ble sluppet av IS i etterkant av angrepet. Bildet viser al-Harith som stitter smilende i førersetet på en bil fylt med eksplosiver, før bilen pløyer inn i militærbasen utenfor Mosul nord i Irak. En video viser at bilen kjører i høy fart på en grusvei, før en røyksky stiger opp.

- Det er ham. Jeg kan se det på smilet. Hvis det er sant har jeg mistet en bror og nok et familiemedlem, sier broren Leon Jameson til The Times, og mener samtidig broren har sløst bort livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer