Skal ha finansiert al-Qaida og bin Laden, og sender millioner til Syria-krigen

- Vi er ikke redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUWAIT CITY (Dagbladet): - Vi har aldri støttet terror, sier Jasem Alenati til Dagbladet, og lener seg tilbake i en fluffy lenestol.

Han er Afrika-ansvarlig i den islamistiske veldedige organisasjonen Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), og omgitt av de blå veggene i organisasjonens profesjonelt utformede TV-studio.

Nærmere 100 unge nordmenn har reist til borgerkrigen i Syria for å kjempe for terrorgrupper som Den islamske stat (IS) og al-Nusra. Men hvem trekker i trådene i verdens fremste utenrikspolitiske konflikt?

Store beløp Både USA, FN og anerkjente forskere peker til gulfstatene Qatar og Kuwait - et drøyt tiår etter at vestlige styrker befridde Kuwait fra Saddam Hussein.

Revival of Islamic Heritage Society bekrefter overfor Dagbladet at de sender store beløp til Syria. Men insisterer på at pengene bare går til nødhjelp. Forskere ved Brookings institute i USA hevder derimot pengene går til en av de mange islamistiske gruppene som kjemper i Syria.

- USA har angrepet oss og kalt oss for terrorister. Det er ikke så enkelt. Vi har et godt forhold til den kuwaitiske regjeringen. Muslimer har stått bak uheldige hendelser i verden, og når folk ser innslag om det på nyhetene så tror de at alle muslimer er slik, sier Jasem Alenati.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer