Svindelmistenkte Britta (64):

Skal ha hatt store mengder kontanter på seg da hun ble pågrepet

Da svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble pågrepet mandag skal politiet ha funnet et stort kontantbeløp. I dag blir hun overlevert til Danmark.

I RETTEN: Svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble i retten i Sør-Afrika torsdag begjært utlevert til Danmark. FOTO: REUTERS/Siphiwe Sibeko
I RETTEN: Svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble i retten i Sør-Afrika torsdag begjært utlevert til Danmark. FOTO: REUTERS/Siphiwe Sibeko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag møtte den svindelmistenkte dansken Britta Nielsen (64) opp i retten i Johannesburg i Sør-Afrika.

Hun er mistenkt for å ha svindlet departementet hun fikk dronningens fortjenestemedalje for å jobbe i for 111 millioner danske kroner. Tilsvarende ca. 140 millioner norske kroner.

Mandag ble hun pågrepet i en leilighet i den sørlige delen av Johannesburg i Sør-Afrika. Torsdag ble hun erklært utlevert til Danmark.

Hennes danske forsvarer, Nima Nabipour, har sagt at Nielsen er villig til å samarbeide, og at hun vil bli utlevert til Danmark.

Skal ha hatt stort kontantbeløp på seg

Danske DR var tidligere i uka i kontakt med myndighetene i Sør-Afrika som opplyste at Nielsen skal ha hatt et stort kontantbeløp på seg da hun ble pågrepet mandag.

- Under pågripelsen fant vi et stort kontantbeløp på henne. Det var kontanter i sørafrikansk rand, forteller talsperson i politiet i Sør-Afrika, Vishnu Naidoo, til avisa.

Talspersonen vil ikke bekrefte hvor mye penger det er snakk om, men avisa Ekstra Bladet erfarer at det skal være snakk om 700.000 sørafrikansk rand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer