<strong>I RETTEN:</strong> Svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble i retten i Sør-Afrika torsdag begjært utlevert til Danmark. FOTO: REUTERS/Siphiwe Sibeko
I RETTEN: Svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble i retten i Sør-Afrika torsdag begjært utlevert til Danmark. FOTO: REUTERS/Siphiwe Sibeko Vis mer

Svindelmistenkte Britta (64):

Skal ha hatt store mengder kontanter på seg da hun ble pågrepet

Da svindelmistenkte Britta Nielsen (64) ble pågrepet mandag skal politiet ha funnet et stort kontantbeløp. I dag blir hun overlevert til Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag møtte den svindelmistenkte dansken Britta Nielsen (64) opp i retten i Johannesburg i Sør-Afrika.

Hun er mistenkt for å ha svindlet departementet hun fikk dronningens fortjenestemedalje for å jobbe i for 111 millioner danske kroner. Tilsvarende ca. 140 millioner norske kroner.

Mandag ble hun pågrepet i en leilighet i den sørlige delen av Johannesburg i Sør-Afrika. Torsdag ble hun erklært utlevert til Danmark.

Hennes danske forsvarer, Nima Nabipour, har sagt at Nielsen er villig til å samarbeide, og at hun vil bli utlevert til Danmark.

Skal ha hatt stort kontantbeløp på seg

Danske DR var tidligere i uka i kontakt med myndighetene i Sør-Afrika som opplyste at Nielsen skal ha hatt et stort kontantbeløp på seg da hun ble pågrepet mandag.

- Under pågripelsen fant vi et stort kontantbeløp på henne. Det var kontanter i sørafrikansk rand, forteller talsperson i politiet i Sør-Afrika, Vishnu Naidoo, til avisa.

Talspersonen vil ikke bekrefte hvor mye penger det er snakk om, men avisa Ekstra Bladet erfarer at det skal være snakk om 700.000 sørafrikansk rand.

Det tilsvarer 320.000 danske kroner - ca. 413 000 norske kroner.

Beløpet er ikke bekreftet.

Nielsen sin sørafrikanske advokat, Gerhard Landman, bekrefter til avisa at mistenkte hadde et stort kontantbeløp på seg, men vil ikke si noen sum.

- Alle pengene er konfiskert og satt inn på en bankkonto, sier advokaten til avisa.

Nielsen er mistenkt for å ha overført 111 millioner danske kroner over 274 utbetalinger fra 2002 til 2018 gjennom å lage fiktive prosjekter og tilskuddsmottakere.

Farget håret

<strong>PRESSE:</strong> Det var stort presseoppmøte i retten torsdag. FOTO: AP Photo/Thembe Hadebe
PRESSE: Det var stort presseoppmøte i retten torsdag. FOTO: AP Photo/Thembe Hadebe Vis mer

Nielsen var blond på det siste bildet som ble offentliggjort av henne, men i retten torsdag hadde hun farget håret mørkt.

Hun hadde også på seg en mønstret bluse, svarte bukser og svarte crocs-sandaler.

I tillegg framsto Nielsen tynnere enn på tidligere bilder som har blitt vist av henne.

Ifølge danske TV 2 sa hun ingenting selv under rettsmøtet, men lot forsvareren snakke på hennes vegne.

Nielsen ble etterlyst internasjonalt gjennom Kripos siden 25. september, men det er uvisst hvor lenge hun har befunnet seg i Sør-Afrika.

Dansk mann også utlevert

En dansk mann ble pågrepet i Sør-Afrika forrige uke. Han er helerisiktet i samme sak.

Han ble også utlevert torsdag, og skal ifølge danske medier reise til Danmark samtidig som Britta.

To andre kvinner er også mistenkt i saken, men ikke pågrepet.

Det var først meldt at Nielsen og den helerisiktede mannen skulle reise hjem torsdag, men fredag morgen sa den danske forsvareren hennes at det ikke passet at hun dro hjem da, til danske TV 2.

Nå skal hun ifølge kanalen være på vei hjem.

Innen 24 timer må retten avgjøre om hun skal varetektsfengsles eller ikke, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer