Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha hatt video av lovbruddene han er tiltalt for

Trysil-mann var siktet i ulvejaktsaken i Hedmark, nå er han tiltalt for grov dyremishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Økokrim gikk til aksjon mot mannens hjem tidligere i år, beslagla de blant annet telefonen og videokameraet til Trysil-mannen som nå er tiltalt for grov dyremishandling.

Mannen i 30-åra skal ifølge tiltalen blant annet ha brukt en eller flere hunder til å jakte på og drepe seks til ti rødrev og angripe grevling, samt konkurrert om hvilken av han og andres hunder som kunne pine ihjel en katt først.

- Filmet lovbrudd På videokameraet politiet beslagla, fant de videomateriale som viser et eller flere av lovbruddene mannen i 30-årene er siktet for.

- Vi mener videoene er bevis for straffbare forhold som ligger i tiltalen, sier politiadvokat Inge Svae-Grotli i Økokrim til Dagbladet.

Han vil ikke gå i mer detalj om innholdet i videomaterialet eller si noe om hvor mange det dreier seg om.

Var siktet i ulvejaktsaken Mannen var under etterforskning i forbindelse med ulvejaktsaken i Hedmark, og var en stund siktet i saken da politiet ransaket mannens hjem.

Da Økokrim antok at mannen var en del av det de mener er organisert ulovlig ulvejakt i distriktet, gikk de til retten for å få tillatelse til å avlytte Trysil-mannens telefon.

Avlyttet telefonen Retten fant skjellig grunn til mistanke i saken, og ga politiet tillatelse til å gjennomføre såkalt kommunikasjonskontroll av mannens telefon i fire uker, fra rundt midten av januar.

Overvåkingen pågikk imidlertid lenger enn fire uker, ettersom politiet fikk tillatelse til å forlenge telefonovervåkningen fram til tidlig i mars.

På bakgrunn av informasjonen som ble innhentet under telefonavlyttingen, gikk politiet til aksjon mot mannens hjem. Husransakelsen ble gjennomført 8. april, og politiet tok beslag i blant annet det nevnte videokameraet og telefonen.

I mannens fryser fant de også en død kongeørn, noe som er ulovlig å besitte fordi det etter loven er Viltfondets eiendom.

Henla siktelsen Politiet fant imidlertid ingen beviser som knyttet ham til ulvejakten i Hedmark, og siktelsen mot ham ble derfor henlagt.

Informasjonen de hadde samlet inn og beslagene de hadde gjort i ulvejaktsaken, danner bevisgrunnlaget for dyremishandling-tiltalen.

Nå forteller Økokrim at de har jobbet parallelt med begge sakene siden den angivelige dyremishandlingen ble kjent for politiet. Det er de samme etterforskerne i Økokrim som har jobbet med denne og ulvejaktsaken.

- Etterforskningen av personene i ulvejaktsaken ble innledet på høsten 2013. Da vi ble klar over de andre forholdene vi nå har tiltalt en person før, skilte vi ut en egen sak på disse forholdene, forteller Svae-Grotli.

- Ikke skyldig Den tiltalte selv erkjenner ikke straffeskyld. Det forteller mannens forsvarer John Arild Aasen til Dagbladet.

- Han stiller seg avvisende til tiltalens poster, og mener det er mye feil i den. Han mener han ikke kan dømmes for dette rent juridisk.

At tiltalen baserer seg på informasjon innhentet under etterforskningen av en annen sak, såkalt overskuddsinformasjon, er noe forsvarer Aasen allerede nå varsler at vil bli et tema i den kommende rettssaken.

- Vi er veldig skeptisk til måten politiet har ervervet denne informasjonen på, sier Aasen og peker på telefonovervåkingen som ble gjort i en annen sak.

- Det kommer til å bli brukt en del tekstmeldinger i bevisføringen. Det medfører at vi må innkalle mange vitner for å forklare disse. Dette kan bli en svært omfattende sak, legger han til.

Det er ennå ikke satt noen dato for når rettsforhandlingene skal begynne, men det er klart at saken kommer til å gå i Sør-Østerdal Tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling