Skal ha hvitvasket åtte millioner - avslørt da han stjal en sixpack øl

Politiet jaktet på den polske mannen i et år, men det var først da han begikk et butikktyveri at han ble pågrepet. Nå er han tiltalt for grovt heleri.

KONTANTER: Politiet mener den tiltalte mannen har hvitvasket millioner. Pengene skal ha blitt tatt ut i kontanter. Foto: Politiet
KONTANTER: Politiet mener den tiltalte mannen har hvitvasket millioner. Pengene skal ha blitt tatt ut i kontanter. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger en omfattende og lang etterforskning bak, når en polsk mann i 40-åra nå tiltales for grovt heleri. Ifølge politiet står han bak hvitvasking av 8,4 millioner kroner. Etter å ha vært etterlyst internasjonalt siden våren 2017, ble han til slutt pågrepet i Follo i april i år.

- Han har oppholdt seg mye i Polen, men var innom Norge. Han ble pågrepet da han stjal en sixpack øl. Politiet i Øst politidistrikt sjekket samtidig registeret, og så at han var etterlyst, sier politiadvokat Knut Horn ved Felles enhet for etterforskning og etterretning i Oslo.

Til tross for et års intensiv jakt var det butikktyveriet som førte til at øst-europeeren ble tatt. Da hadde politiet blant annet forsøkt å spore opp mannen via hans omgangskrets og familie uten å lykkes.

Kriminelt nettverk

Ifølge Horn skal mannen i 40-åra være del av et større nettverk. For å hvitvaske pengene skal de involverte ha opprettet det politiadvokaten betegner som tomme entreprenørselskap. Penger, som politiet fortsatt ikke vet hvor kommer fra, skal ha blitt satt inn på selskapenes kontoer for så å bli tatt ut i form av kontanter kort tid etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer