Skal ha hyllet masse­­mordere før moskéangrepet

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med innhold på nett som skal stamme fra gjerningsmannen bak moskeangrepet.

SKYTING: En person beskrives som lettere skadet etter å ha blitt skutt i en moské i Bærum. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Video: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Natt til søndag ble den døde kvinnen fraktet fra boligen i Bærum. Mannen som er siktet for drapet, vil bli forsøkt avhørt sammme natt.

Politiet bekrefter til Dagbladet at de tidligere har fått meldinger fra publikum om gjerningsmannens publiserte meldinger i ulike nettfora.

- For en tid tilbake har vi blitt gjort oppmerksomme på hans meldinger og gjort undersøkelser rundt det. Hva som har vært i det siste, er jeg usikker på om det har kommet meldinger inn til politiet om. Angrepet som var på moskeen kjenner jeg ikke til at vi sånn sett skal ha blitt varslet om, sier Rune Skjold ved politiet til Dagbladet.

Den siktede gjerningsmannen bak lørdagens moskéangrep i Bærum skal i timene før angrepet ha publisert flere innlegg på ulike nettfora hvor han blant annet hyllet flere massemordere.

Disse massemorderne sto bak flere masseskytinger. Én av dem som blir hyllet i innleggene, er Brenton Tarrant, terroristen som drepte 50 personer i to moskéangrep på New Zealand tidligere i år.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med ulike innlegg og poster den mistenkte gjerningsmannen skal ha publisert tidligere lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer