Skal ha infiltrert selskaper og tjent 250 millioner. Hackere siktet for innsidehandel

I USA.

INNFILTRERTE SELSKAPER: Hackerne skal ha stjålet pressemeldinger som ikke var ment for offentligheten, og er siktet for innsidehandel.  EPA/DANIEL NAUPOLD
INNFILTRERTE SELSKAPER: Hackerne skal ha stjålet pressemeldinger som ikke var ment for offentligheten, og er siktet for innsidehandel. EPA/DANIEL NAUPOLD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem personer er pågrepet og siktet for hacking og deretter innsidehandel av aksjer som de skal ha tjent over 30 millioner dollar (246 millioner norske kroner) på, opplyser amerikansk påtalemyndighet.

Plottet ble planlagt og orkestrert av et team av hackere og aksjemeglere fra Ukraina og fra de amerikanske delstatene Georgia, Pennsylvania og New York, ifølge rettsdokumenter fra påtalemyndigheten i New Jersey.

I tillegg til de fem som ble pågrepet for få dager siden, er det også tatt ut siktelse mot ytterligere fire andre. Dermed er i alt ni personer siktet i saken.

Fra februar 2010 og fram til i dag skal de siktede ifølge politiet ha hacket seg inn i datanettverkene til selskapene Marketwired, PR Newswire og Business Wire og deretter ha stjålet 150.000 pressemeldinger som inneholdt informasjon som ikke var ment for offentligheten.

De siktede skal deretter ifølge siktelsen handlet verdipapirer basert på innsideinformasjonen de hadde tilegnet seg. I løpet av en femårsperiode skal de ha tjent 30 millioner dollar, tilsvarende om lag 246 millioner kroner, på den ulovlige handelen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer