Kypros første seriemorder:

Skal ha jaktet ofre på datingside - offiser tilstår sju drap på Kypros

En 35 år gammel offiser i den kypriotiske hæren tilstår at han har drept sju kvinner og jenter på øya. Torsdag ble den tredje av de drepte funnet.

SPERRET: Politiet leter fremdeles etter flere ofre, etter at en 35-åring har tilstått sju drap på Kypros. Foto: REUTERS / Stefanos Kouratzis
SPERRET: Politiet leter fremdeles etter flere ofre, etter at en 35-åring har tilstått sju drap på Kypros. Foto: REUTERS / Stefanos KouratzisVis mer

To av ofrene ble funnet drept i en gruve tidligere denne måneden. Men mannen skal nå ha tilstått flere drap, og politiet leter etter dem som ikke er funnet ennå, melder BBC.

Blant dem politiet nå leter etter, er en kvinne som kom fra enten India eller Nepal. I tillegg er en rumensk kvinne og hennes åtte år gamle datter drept. Den seks år gamle datteren til ett av drapsofrene er også savnet.

Alle de tre kvinnene som er funnet hittil, var av filippinsk avstamning. Den siste av dem ble funnet torsdag etter at den siktede mannen hadde fortalt politiet hvor de skulle lete. Han skal ha møtt kvinnen på et datingnettsted før hun forsvant i desember 2017.

Lokale medier omtaler mannen som øynasjonens første seriedrapsmann. Politiet har begjært forlenget fengsling for mannen, og de har bedt om eksperthjelp fra Storbritannia for å bistå i etterforskningen. Den siktede offiserens navn er ikke offentliggjort.

Samtidig fortsetter jakten på flere ofre.

- Dette er en type kriminalitet som vi aldri har sett på Kypros. Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor omfattende saken er, sa politisjef Zacharias Chrysostomou tidligere denne uka, ifølge nettavisa in-cyprus.

Frykter kollaps

Kypriotiske medier skriver at det kan være snakk om det første dokumenterte tilfellet av en seriemorder som har herjet på øya.

To av de drepte kvinnene skal være funnet i ei forlatt gruve, og tidligere denne uka søkte politi og brannvesen i en 130 meter dype gruvesjakta som er fylt med vann. Ved hjelp av undervannskameraer ble det søkt 50 meter ned i dypet.

In-cyprus skriver at et av kameraene har registrert en form som kan minne om en menneskekropp.

Seint mandag kveld melder imidlertid brannvesenet at de har blitt nødt til å utsette søkene i gruva, etter at det ble oppdaget at metallbjelker i sjakta kan komme til å kollapse. En talsmann for brannvesenet sier de har tilkalt spesialmannskap som skal sikre gruva, før søkene blir gjenopptatt, ifølge Cyprus Mail.

Får krass kritikk

Det kypriotiske nyhetsbyrået CNA viser til politiuttalelser fra et annet fengslingsmøte, hvor etterforskere uttalte i retten at mannen hadde innrømmet å ha kvalt et av ofrene etter å ha hatt sex med henne, ifølge AP.

Samtidig må politiet på øya svare på kritikk for hvordan de har håndtert saken etter at de første savnetmeldingene kom i fjor.

Venner av en 39 år gamle kvinnen som forsvant i fjor vår gjorde desperate forsøk på å finne henne. Politiet skal ha sagt til dem at hun sikkert hadde stukket av til den tyrkisk-kontrollerte nordlige delen av landet, hevder Louis Koutroukides, leder av Housemaids Association of Cyprus, overfor Radio Active.

Koutroukides hevder å ha kontaktet politiet, men fått til svar: «Du stresser over en filippinsk dame og hennes datter. Hun har helt sikkert dratt til det okkuperte nord», ifølge radiokanalen.