Skal ha kastet Trump-brev i søpla

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hadde lite til overs for brevet han fikk av den amerikanske presidenten forrige uke.

BREVET: Brevet er datert 9.oktober, men er lekket til pressen nå, først til en Fox News-reporter. Foto: REUTERS/Jim Bourg
BREVET: Brevet er datert 9.oktober, men er lekket til pressen nå, først til en Fox News-reporter. Foto: REUTERS/Jim Bourg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag omtaler flere medier et brev USAs president Donald Trump skal ha sendt til Tyrkias president Recep Tayyik Erdogan i forbindelse med Tyrkias operasjon i Nord-Syria.

«Du ønsker ikke å være ansvarlig for å slakte tusenvis av mennesker, og jeg ønsker ikke å være ansvarlig for å ødelegge Tyrkias økonomi - og jeg vil det», skriver Trump i brevet, som er skrevet i et uvanlig uformelt språk.

«Historien vil stille deg i et godt lys om du gjør dette på den rette og humane måten. Den vil se på deg som djevelen om det ikke skjer gode ting. Ikke vær en tøffing, ikke vær en narr», avsluttet Trump brevet.

Kastet brevet

Det er bekreftet overfor blant annet Sky News at brevet er ekte. Erdogan skal ha kastet brevet i søpla da han fikk det. Det sier kilder til BBC.

- President Erdogan mottok brevet, avviste det, og kastet det i søppelbøtta, sier tyrkiske kilder nær presidenten til BBC.

Overfor avisa Hurriyet skal diplomatiske kilder ha sagt det samme.

- Det klareste svaret på dette brevet er Operation Peace Spring, som begynte 9.oktober, sier kilden til Hurriyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer