Mann tiltalt:

Skal ha lurt til seg åtte biler og 2,8 mill. i lån

En tyskbasert mann skal ha lurt norske bilforretninger til å ordne 2,8 millioner kroner i lån til kjøp av åtte biler han skulle smugle ut av landet.

RETTEN: Mannen må møte i Oslo tingrett mandag. Der er det satt av tre dager. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RETTEN: Mannen må møte i Oslo tingrett mandag. Der er det satt av tre dager. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen gikk fra butikk til butikk og fikk innvilget fullfinansiering av bilkjøp og unnlot å fortelle dem at han hadde inngått tilsvarende avtaler andre steder, ifølge tiltalen som skal behandles i Oslo tingrett til uka. Slik skal han ha fått utbetalt til sammen rundt 2,8 millioner kroner i lån han ikke var i stand til å betjene.

Aktor mener den 31 år gamle tiltalte mannen, som har adresse i Elmashorn i Nord-Tyskland, fortiet at han hadde økonomiske problemer og aldri hadde til hensikt å betale tilbake lånene. Han klarte å få utlevert sju biler før en av kreditorene varslet.

Forholdene fant sted i slutten av 2015 og starten av 2016. Mannen fortiet også at han hadde til hensikt å frakte bilene ut av Norge og selge dem i utlandet, i strid med finansieringsregelverket, ifølge tiltalen.

«Tre av motorvognene ble gjenfunnet i Oslo og en i Porsgrunn. En motorvogn ble stoppet i grensekontroll i Tyskland og en motorvogn ble gjenfunnet i Polen. En motorvogn er ikke gjenfunnet», heter det i tiltalen.

Domstolen har satt av tre dager til saken, som begynner mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer