Mann tiltalt:

Skal ha lurt til seg åtte biler og 2,8 mill. i lån

En tyskbasert mann skal ha lurt norske bilforretninger til å ordne 2,8 millioner kroner i lån til kjøp av åtte biler han skulle smugle ut av landet.

RETTEN: Mannen må møte i Oslo tingrett mandag. Der er det satt av tre dager. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RETTEN: Mannen må møte i Oslo tingrett mandag. Der er det satt av tre dager. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Mannen gikk fra butikk til butikk og fikk innvilget fullfinansiering av bilkjøp og unnlot å fortelle dem at han hadde inngått tilsvarende avtaler andre steder, ifølge tiltalen som skal behandles i Oslo tingrett til uka. Slik skal han ha fått utbetalt til sammen rundt 2,8 millioner kroner i lån han ikke var i stand til å betjene.

Aktor mener den 31 år gamle tiltalte mannen, som har adresse i Elmashorn i Nord-Tyskland, fortiet at han hadde økonomiske problemer og aldri hadde til hensikt å betale tilbake lånene. Han klarte å få utlevert sju biler før en av kreditorene varslet.

Forholdene fant sted i slutten av 2015 og starten av 2016. Mannen fortiet også at han hadde til hensikt å frakte bilene ut av Norge og selge dem i utlandet, i strid med finansieringsregelverket, ifølge tiltalen.

«Tre av motorvognene ble gjenfunnet i Oslo og en i Porsgrunn. En motorvogn ble stoppet i grensekontroll i Tyskland og en motorvogn ble gjenfunnet i Polen. En motorvogn er ikke gjenfunnet», heter det i tiltalen.

Domstolen har satt av tre dager til saken, som begynner mandag.