Skal ha misbrukt familiemedlemmer

Bekjente for kona før han tok livet av seg og fem jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Charles Carl Roberts (32) som skjøt og drepte fem jenter på en amish-skole i Pennsylvania mandag, skal ha misbrukt to familiemedlemmer for 20 år siden, skriver AP.

Dette skal Roberts ha fortalt sin kone på telefon etter at han hadde barrikadert seg inne på skolen. Han la også igjen et brev, der han skrev at han drømte om å misbruke igjen, sier Jeffrey B. Miller i statspolitiet.

Han skal også i brevet ha gitt uttrykk for å være sint på livet og sint på Gud, og at han ville hevne noe som skjedde for 20 år siden.

Ting tyder på at han kan ha hatt planer om å misbruke jentene ved skolen, ut fra funn politiet har gjort.

I følge Miller hadde Roberts med seg glidemidler og plastikk-håndjern blant utstyret han hadde med seg inn på skolen.

Politiet kan ikke bekrefte eller avkrefte Roberts eget utsagn om at han skal ha misbrukt for 20 år siden, da han selv på den tiden ikke var mer en et barn. Familiemedlemmer stiller seg også uforstående til dette.

Så langt har fem jenter dødd av skuddskadene, tre på stedet og to på sykehus. Tilstanden til de fem andre er alvorlig, og ustabil for to av dem.

Politiet tror Roberts har planlagt angrepet i lang tid, ettersom han hadde mye utstyr med seg, for å klare en beleiring over lengre tid.

MASSAKRE: Politiet henter ut gjerningsmannen, etter at han har skutt seg selv om drept fem jenter Foto: SCANPIX/AP
MASSAKRE: Politiet henter ut gjerningsmannen, etter at han har skutt seg selv om drept fem jenter Foto: SCANPIX/AP Vis mer