Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-organisasjonstopp tiltalt

Skal ha misbrukt medlemmer seksuelt

Tidligere organisasjonstopp tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin for å få seksuell omgang. Nekter straffskyld.

TILTALT: Den tidligere organisasjonstoppen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TILTALT: Den tidligere organisasjonstoppen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

En tidligere organisasjonstopp i 40-åra er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med to personer.

I tiltalebeslutningen kommer det fram at mannen tiltales for overtredelse av Straffelovens paragraf 295, «for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, å utnytte noens psykiske lidelse eller å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon».

Det framkommer også at en av de to fornærmede har gått bort. Det er satt av tre dager til saken, som er berammet i Oslo tingrett 25. mai.

- Nekter straffskyld

Forsvarer Johnny Veum sier til Dagbladet at mannen nekter straffskyld.

Trond Eirik Aansløkken i Djerv advokatfirma er bistandsadvokat for pårørende til avdøde.

- Dette er en belastende sak for min klient, men hun er glad for at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale, og at saken nå vil bli behandlet av domstolen, sier han til Dagbladet.

- Straffeskjerpende omstendighet

Politiadvokat Børge Enoksen sier til Dagbladet at saken kom opp som følge av at avdødes etterlatte hadde funnet mistenkelig digital korrespondanse mellom den tiltalte og den avdøde.

Da de etterlatte kom til politiet med informasjonen, ble det åpnet etterforskning mot tiltalte som også avdekket at det var en annen fornærmet i saken.

- Gjennom straffelovens paragraf 295 har lovgiver gjort det straffbart å misbruke sin stilling til å oppnå seksuell omgang. Medlemmene i organisasjonen tiltalte har vært ansatt i, er ekstra sårbare, noe som gjør det at det å misbruke sin stilling her, etter vårt syn anses som en straffeskjerpende omstendighet.

Fikk endret status

Aansløkken bekrefter hendelsesforløpet Enoksen beskriver.

Karianne Tilseth Berg er bistandsadvokat for den andre fornærmede.

- Saken ble i første omgang kjent for politiet som følge av hendelser knyttet til den andre fornærmede. Min klient ble i utgangspunktet avhørt som et vitne i saken. Det hun hadde å formidle i den forbindelse var av en slik art, omfang og alvorlighetsgrad at hennes status ble endret til selv å være fornærmet i saken, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!