Tillitsvalgt blir nedringt om Norwegians nye uniformsreglement

Skal ha ny gjennomgang av Norwegian-sminkeregler

Hovedtillitsvalgt for Norwegians kabinansatte synes de nye reglene «åpner for en friere måte å gå i uniform».

STÅR FOR MANGFOLD: - Vi står for et mangfold, når det gjelder etnisiteter og forskjellige filer, kvinner og menn i alle aldre, og samfunnsgrupper og samfunnslag, sier René Gustavsen, hovedtillitsvalgt for de kabinansatte i Norwegian i Norge og Danmark. Her sammen med fagforeningen Parats Turid Svendsen i forbindelse med en streik i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STÅR FOR MANGFOLD: - Vi står for et mangfold, når det gjelder etnisiteter og forskjellige filer, kvinner og menn i alle aldre, og samfunnsgrupper og samfunnslag, sier René Gustavsen, hovedtillitsvalgt for de kabinansatte i Norwegian i Norge og Danmark. Her sammen med fagforeningen Parats Turid Svendsen i forbindelse med en streik i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

René Gustavsen, hovedtillitsvalgt for Norwegians kabinansatte i Danmark og Norge, forteller at han sammen med selskapet har tatt initiativ til en ny gjennomgang av ordlyden i reglementet.

- Selskapet vil se på ordlyden når det gjelder bruk av sminke for kvinner og menn, sier Gustavsen til Dagbladet.

Han forteller at han har sittet i telefonen mye av dagen, etter at VG i dag mandag skriver om Norwegians uniformsreglement for kabinansatte.

- De har ringt i hele dag , sa Gustavsen da Dagbladet ringte mandag ettermiddag.

- Liberalisering

Blant reglene som har vakt oppsikt, er at kvinner ifølge reglementet må bruke sminke og minimum to centimeter høye hæler.

- Alle selskaper har uniformsreglement. Regler har vi hatt i alle år, sier Gustavsen.

Det reglementet som gjelder fra 1. april 2019 har han egentlig oppfattet som en liberalisering.

- Jeg synes det nye regelverket åpner for en friere måte å gå i uniform, ja, sier han til Dagbladet.

Det han tenker på, er at han oppfatter det som at reglementet nå åpner for dreadlocks, tatoveringer og for at negler kan lakkeres røde - for den som ønsker det.

Ifølge Gustavsen er bakgrunnen for dette at Norwegian er et internasjonalt selskap, med ansatte fra store deler av verden.

- Vil ikke støte

Norwegians talsperson Astrid Mannion-Gibson bekrefter at det skal gjøres en ny gjennomgang.

Hun forklarer at Norwegian bare har hatt en revisjon av et reglement selskapet har hatt i lang tid, fordi kabinansatte selv ønsket tydeligere retningslinjer.

- Dette er ikke noe som har skapt store reaksjoner internt hos oss, og retningslinjene har blitt utarbeidet i samarbeid med kabinansatte hos oss, opplyser hun.

Mannion-Gibson legger til at selskapet gjerne går gjennom retningslinjene igjen, og gjør endringer «dersom det er et ønske blant våre kabinansatte og er et behov for det».

- Vi ønsker selvfølgelig ikke å støte eller fornærme noen med vårt uniformsreglement, forklarer Mannion-Gibson.

- Står for mangfold

René Gustavsen sier at reglementet handler om at selskapet vil at de ansatte skal se velstelte ut.

- God sminke avgjør ikke om du er en god flyvertinne, men selskapet har satt opp en standard for å unngå det ekstreme, sier Gustavsen og utdyper at han med det sikter til «oversminking».

Det Gustavsen ser for seg kan være aktuelt å endre, er forbudet mot sminke for menn, og at kvinner pålegges å sminke seg.

- Med det nye reglementet blir det mer definert på makeup, for å ta vekk det ekstreme, men samtidig tar man ikke vare på alle samfunnsgrupper. Vi står for et mangfold. Vi skal ha et inkluderende arbeidsliv, sier René Gustavsen til Dagbladet.

Slik forklarer han hva han tenker på med det:

- Vi står for et mangfold, når det gjelder etnisiteter og forskjellige filer, kvinner og menn i alle aldre, og samfunnsgrupper og samfunnslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer