Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha planlagt drap på norsk par

Fem arrestert på Gran Canaria. Skulle få 220 000 kroner for drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips i saken? Send epost til 2400@dagbladet.no, SMS/MMS til 2400, eller ring oss på 24 00 00 00

Fem personer er arrestert på Gran Canaria mistenkt for å ha planlagt drap på en nordmann og hans kjæreste.

Spansk politi vil tiltale de fem for drapstrusler, pengeutpressing og svindel, skriver Aftenposten.no som siterer den spanske nettavisen Noticias.net.

De fem er irske og britiske statsborgere. Fire av dem skulle ifølge spansk politi utføre drapet mot å få utbetalt 28.000 euro, tilsvarende litt over 220.000 norske kroner, av dem femte.

Bakgrunnen skal være at nordmannen hadde saksøkt den antatte hovedmannen for svindel, etter at han skal ha investert 200.000 euro i et prosjekt. Nordmannen gikk til retten fordi han mente seg svindlet.

Fire av de mistenkte ble pågrepet da de skulle møte nordmannen og hans advokat på en bar i byen Puerto Rico på Gran Canaria. Planen til de fire var, ifølge politiet, å tvinge nordmannen til å underskrive et gjeldsbrev som ville gjøre det umulig å ta saken for retten.

Den femte, en 49 år gammel brite som omtales som hovedmistenkt, ble pågrepet på et fly som var i ferd med å ta av til Cuba. Han skal ifølge politiet ha sendt de fire andre til møtet.

Alle de involverte skal være straffedømt i sine hjemland, skriver diariosigloxxi.com.

Fire skal være dømt for vinningsforbrytelser og en for voldtekt. Den antatte hovedmannen er også under etterforskning for svindel i Spania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media