- Skal ha ropt «journalister, journalister» før de angrep

Kona til Ny Tid-journalisten som ble angrepet i Russland, sier han ble halt ut av bussen og slått med stokk.

ALVORLIG: Jemenittiske Wojoud Mejalli sier ektemannen har det bra, forholdene tatt i betraktning. Men vil ha ham hjem så fort som mulig. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
ALVORLIG: Jemenittiske Wojoud Mejalli sier ektemannen har det bra, forholdene tatt i betraktning. Men vil ha ham hjem så fort som mulig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Øystein har fortalt at de skal ha ropt «journalister, journalister!» før de angrep. Å angripe en journalist på den måten, er som å angripe hele Norge. Det er et angrep på ytringsfriheten, sier Wojoud Mejalli. 

Hun er kona til Ny Tid-journalist Øystein Windstad, som i dag ble angrepet av maskerte menn i Russland. Han og de andre journalistene i følget - deriblant reportere fra Sveriges Radio og New York Times - ble dratt ut av bussen de satt i og jult opp.

- Slo med stokk Da Dagbladet snakket med henne i 22-tiden i kveld, hadde hun endelig fått tak i ektemannen, som var invitert med på tur i regi av en menneskerettighetsorganisasjon. Da var han fortsatt på sykehuset i Nazran, hvor han og de andre skadde ble fraktet etter angrepet.

- De slo ham flere ganger med stokk. Jeg vet ikke hva slags skade han har, men foten hans er gipset, og han har mistet to-tre tenner. Armen hans er også skadet, og han er skadet under øynene, forklarer Mejalli, som selv er en profilert menneskerettighetsaktivist i Norge.

Hun var ikke klar over at ektemannen  var involvert i episoden før hun selv kontaktet Utenriksdepartementet etter å ha lest om saken i norske aviser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer