Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Skal ha sagt at han heller vil ha folk fra Norge, enn fra «drittland»

Det skriver Washington Post.

FORSLAG: Det var under et møte i Det ovale kontor torsdag at Donald Trump kom med det kontroversielle forslaget. Her med Erna Solberg under onsdagens møte. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
FORSLAG: Det var under et møte i Det ovale kontor torsdag at Donald Trump kom med det kontroversielle forslaget. Her med Erna Solberg under onsdagens møte. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muligens gjorde Erna Solberg et såpass godt inntrykk i går, at Donald Trump ønsker flere nordmenn til landet. For ifølge amerikanske medier vil han heller ha det, enn innvandrere fra «drittland».

Det var under et møte i Det ovale kontor torsdag, da det kom opp et forslag om å gjenopprette beskyttelse for innvandrere fra Haiti, El Salvador og forskjellige afrikanske land i innvandringsavtalen, at Donald Trump skal ha kommet med det kontroversielle utspillet

- Hvorfor lar vi alle disse folkene fra drittland komme hit, spurte Trump ifølge Washington Post, og siktet til de ovennevnte landene.

Eget forslag

Så skal han ha kommet med sitt eget forslag: USA bør heller ta imot flere folk fra land som Norge.

Ifølge kilder som er kjent med hendelsen, skal personene som var til stede på møtet ha blitt sjokkert over Trumps forslag, skriver avisa.

Pressekontakt for Det hvite hus, Raj Shad, avviste ikke at uttalelsene hadde forekommet, og svarte med å forsvare Donald Trump.

- Visse Washington-politikere velger å kjempe for utenlandske land, men Trump vil alltid kjempe for det amerikanske folket, sier hun ifølge AP.

Presidenten har siden innsettelsen i fjor kjempet for å få gjennom en strengere innvandringspolitikk i USA. Denne uken bekreftet Trump-administrasjonen at de har vedtatt å fjerne en ordning som har gjort at nesten 200.000 personer fra El Salvador har fått oppholde seg i USA, skriver NTB

STRYK: Etter pressekonferansen med Erna Solberg og Donald Trump har det kokt i sosiale medier. De mener nemlig den norske statsministeren er bedre i engelsk enn amerikaneren selv. Video: CNN, NTB Scanpix Vis mer

Møtte Erna

Forslaget kommer altså dagen etter at han hadde besøk av Norges egen statsminister, Erna Solberg.

Der skrøt den amerikanske presidenten blant annet av handelssamarbeidet med Norge.

Han har tidligere sagt at USA i altfor mange tilfeller ikke kommer godt ut av internasjonal handel. Men Norge er altså et godt eksempel på det motsatte, ifølge presidenten.

- Jeg vil takke det norske folk for deres forpliktelse til en rettferdig og gjensidig handel

Feil jagerfly

Etter møtet har Trump imidlertid fått gjennomgå for feil om Norges jagerfly.

- Norge har kjøpt F-52 jagerfly av USA, sa han på pressekonferansen. Det stemmer ikke, og det finnes heller ikke noen jagerflytype som heter F-52.

Det var den amerikanske avisa Business Insider som først omtalte saken.

Det riktige er imidlertid at Norge har kjøpt 52 jagerfly av typen F-35 av USA.

Riktignok ble også jagerflykjøpet snakket om under møtet Solberg og Trump hadde før pressekonferansen. Da ble det riktige navnet på flytypen brukt.

- Vi gjør mye forretninger med Norge. Jeg vet at dere har kjøpt F-35 jagerfly av oss, sa Trump under møtet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!