Skal ha samarbeidet om å jage ulovlig på ulv. Nå må de svare for seg

Seks menn tiltalt for ulvejakt og organisert kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks menn må mandag svare på beskyldninger fra Økokrim om ulovlig ulvejakt, forsøk på jakt og brudd på våpenloven. De er også tiltalt for organisert kriminalitet.

Saken vakte betydelig oppsikt da politiet i fjor vår slo til mot flere adresser i Elverum og Engerdal.

Politiet hadde gjennom en lang etterforskning samlet elektroniske spor og avlyttet telefoner mot et miljø som de mente drev organisert og målrettet ulovlig ulvejakt.

Mafiaparagraf Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim sa i forbindelse med pågripelsene at de har hatt mistanke om organisert ulovlig jakt på ulv siden 80-90-tallet. Han viste blant annet til forskning som viser at annenhver ulv som dør i Norge, blir ulovlig skutt.

I alt ble tolv personer pågrepet da saken ble rullet opp. Mandag starter selve hovedsaken mot seks av mennene. De er tiltalt for å ha begått grov miljøkriminalitet og er også tiltalt for organisert kriminalitet, den såkalte mafiaparagrafen.

De skal ha samarbeidet om å jage ulovlig på ulv inne i den lovfestede vernesonen for ulv i Norge.

Trodde det var rev Etter tiltalen skal de under initiativ fra en 48 år gammel mann fra Elverum aktivt ha samarbeidet for å forsøke å skyte tre ulver i februar i fjor. 48-åringen er også tiltalt for faktisk å ha skutt en ulv mens han var på revejakt i mars i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.