Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha sendt detektiver til Guinea

Dominique Strauss-Kahn advokater forsøker å grave opp dritt om værelsespiken i hennes afrikanske fødeland.

FAMILIEN: Den 32-år gamle værelsespiken skal ikke hatt noe kontakt med familien i Guinea etter at hun emigrerte til USA. Halvbroren hennes Boubacar (til venstre øverst) forteller om søsteren til lokal presse. Nå hevdes det at Strauss-Kahns advokater har sendt etterforskere til landet og at hans venner skal ha forsøkt å bestikke familien for å få værelsespiken til å trekke beskyldningene. Foto: AFP PHOTO/CELLO DIALLO
FAMILIEN: Den 32-år gamle værelsespiken skal ikke hatt noe kontakt med familien i Guinea etter at hun emigrerte til USA. Halvbroren hennes Boubacar (til venstre øverst) forteller om søsteren til lokal presse. Nå hevdes det at Strauss-Kahns advokater har sendt etterforskere til landet og at hans venner skal ha forsøkt å bestikke familien for å få værelsespiken til å trekke beskyldningene. Foto: AFP PHOTO/CELLO DIALLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I jakten på noe som kan frikjenne IMF-toppen Dominique Strauss-Kahn fra voldtektsanklagen mot ham, har advokatene hans leid inn etterforskere som er godt igang med jobben, skriver Le Monde og lokale medier på Guinea.

New York-firmaet Guidepost Solutions skal ha fått oppdraget, og de skal alt ha sendt etterforskerne sine til det vestafrikanske landet Guinea.

Værelsespiken (32) som Strauss-Khan er mistenkt å ha forgrepet seg på, er født i Guinea. Hun kom til New York for over ti år siden.

Graver i Guinea
I Guinea skal etterforskerne ha vendt oppmerksomheten sin mot kvinnens søsken og foreldre i håp om å finne noe som kan ødelegge kvinnens troverdighet.

Firmaet som ledes av Bart Schwartz, har ikke villet la seg intervjue. Han kommer fra stillingen som sjef for krimdivisjonen ved distriktsadvokatens kontor på Manhattan. Firmaet har dessuten ansatte med erfaring fra global sikkerhet for IBM, en tidligere aktor og en tidligere ansatt i Secret Service.

Stor sak lokalt
I Guinea har saken vakt stor oppmerksomhet, ifølge The Australian.

FAMILIEHJEMMET: Værelsespiken ble født i Tchiakoulle i Guinea. 32-åringen kom til New York for rundt 10 år siden. Etter at saken med Strauss-Kahn eksploderte, har journalister vært på besøk i landsbyen ni timers kjøretur fra hovedstaden. Foto: AFP/CELLOU DIALLO
FAMILIEHJEMMET: Værelsespiken ble født i Tchiakoulle i Guinea. 32-åringen kom til New York for rundt 10 år siden. Etter at saken med Strauss-Kahn eksploderte, har journalister vært på besøk i landsbyen ni timers kjøretur fra hovedstaden. Foto: AFP/CELLOU DIALLO Vis mer

Lokalavisa L'Observateur de Conakry frykter at kvinnen skal få problemer med å stå imot den ressurssterke kretsen til Strauss-Kahn.

Lokale journalister har vært på besøk i hjemlandsbyen til kvinnen, Tchakul (Tchiakoulle) ni timer fra hovedstaden. Her vokste ettersigende kvinnen opp på gård som det yngste av seks barn. Hun giftet seg da hun var 15 år og fikk en datter. Ektemannen døde da hun var 17 år.

Da flyttet hun til hovedstaden Conakry og kan også ha bodd en periode med moren sin i nabolandet Senegal før hun kom til USA etter at søsteren inviterte henne. Det bor rundt 4000 fra Guinea i New York.

I går skrev Daily Mail at Strauss-Kahns venner har forsøkt å bestikke familien i Guinea. Kilden var igjen New York Post. Målet skal være å få kvinnen til å trekke anklagene mot Strauss-Khan.

Ingen kontakt
Familien oppgir å ikke ha hatt noe kontakt med henne etter at hun emigrerte. En halvbror sier til en lokalavis at søsteren var en hardtarbeidende kvinne og en troende muslim.

SKAL HA LEID ETTERFORSKERE: Dette er William Taylor, en av advokatene til Dominique Strauss-Kahn. Foto: AP/John Minchillo
SKAL HA LEID ETTERFORSKERE: Dette er William Taylor, en av advokatene til Dominique Strauss-Kahn. Foto: AP/John Minchillo Vis mer

- Hun snakker ikke mye og liker å arbeide. Hun brukte mesteparten av tida på å vaske opp, vaske klær og vaske huset, sa broren.

Søsteren hans skal ikke ha gått på skole eller lært å lese. Hun elsket sin ektemann, som også var troende muslim, forteller broren.

En avis i Senegal har intervjuet det som skal være offerets mor, en kvinne ved navn Adja. Hun er opptatt av å fortelle hvor veloppdragen datteren er.

- Jeg oppdro henne ikke til å bli en dårlig kvinne, skal moren ha sagt.

Støvsuger nettet
- Vi starter med å søke i alle nettverk på internett, Facebook, Twitter. Et bilde av en som drikker øl, en arm på skulderen som ikke er kjæresten, alt kan brukes, sier Steven Santarpia, etterforskningsleder i firmaet ICORP til New York Post. Firmaet driver med lignende type saker som firmaet Strauss-Khan har leid.

Etterforskerne samler all informasjon om tabber eller feil den de etterforsker har gjort. Om hun glemte å betale en regning i tide, om hun utsatte telefonregningen, om hun har gjort noe i fortiden som er uheldig, er slikt er de ute etter. Advokatene kan også forsøke å få en stevning for å komme seg inn på hennes harddisk eller mobiltelefon. Det ideelle ifølge ekspertene på området, vil være å finne fram til at kvinnen tidligere har kommet med falske anklager mot menn eller krevd penger i et seksuelt forhold.

HAR OGSÅ SVIN PÅ SKOGEN: I Dominique Strauss-Kahns fortid finnes det mange sexhistorier som nå trekkes frem igjen. Foto: AFP
HAR OGSÅ SVIN PÅ SKOGEN: I Dominique Strauss-Kahns fortid finnes det mange sexhistorier som nå trekkes frem igjen. Foto: AFP Vis mer

Målet er selvsagt å diskreditere kvinnens totalt.

- Finn en forfalskning, til og med en triviell, er interessant. Det vil fortelle juryen at om hun løy en gang, hvorfor ikke en gang til, sier Sentarpia.

SLAPP UT AV FENGSEL: På denne luksusadressen sitter Strauss-Kahn for tiden i husarrest. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
SLAPP UT AV FENGSEL: På denne luksusadressen sitter Strauss-Kahn for tiden i husarrest. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media