BEKREFTER: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sier til Dagbladet at politiet har avhørt nærmere 25 vitner i saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BEKREFTER: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sier til Dagbladet at politiet har avhørt nærmere 25 vitner i saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Skal ha sett mann og kvinne i en av de etterlyste bilene

Like etter at Rajana og Somaja ble bortført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et av de nærmere 25 vitnene som er avhørt av politiet etter at søstrene Rajana og Somaja ble bortført i går, hevder å ha sett en mann og en kvinne sitte i en av bilene som er etterlyst i saken.

- Vi klar over den aktuelle observasjonen. Foreløpig har vi ikke fått verifisert hvorvidt observasjoen gjelder den aktuelle bilen, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Politiet har hele tida opplyst at det skal ha vært to maskerte menn som skal ha hjulpet faren å frakte de to jentene vekk fra fosterforeldrene deres, som ventet på jentene.

To biler Lokalavisa Glåmdalen har snakket med det aktuelle vitnet, som ifølge avisa skal ha sett en mann og en kvinne i framsetet av en mørkfarget Volvo i tidsrommet rundt bortføringen.

Politiet har etterlyst en Volvo XC90 med registreringsnummer BR 50003, og en sølvgrå eller beigefarget Toyota Corolla Verso med registreringsnummer KH 41262.

Tidligere i kveld skrev Dagbladet at moren til de to jentene er siktet for medvirkning til bortføring. Faren til de to jentene er siktet for frihetsberøvelse.

- Da jentene skulle gå av bussen, ventet fosterfar på dem i bilen. Den biologiske barnefaren setter seg inn i bilen og ber ham holde seg i ro, mens de to maskerte mennene bortførte barna, sier Johnsen Dahl.

Ifølge politiadvokaten mener politiet at moren kan ha samarbeidet med barnas far om å ta dem vekk fra foreldrene.

- Mora ble avhørt som sikta fordi vi mener det er grunn til å tro at hun har medvirket til dette. Hun er siktet fordi at hun skal ha sine rettigheter i avhør, og fordi det kan være grunn til å tro det kan være et samarbeidsprosjekt, sier Johnsen Dahl til Dagbladet.

- Tidkrevende Moren nekter for å ha noe med bortføringen å gjøre. Faren er fortsatt etterlyst., og politiet har fått en mengde tips i saken.

- Det begynner å bli en anstendig mengde tips. Det er for tidlig å si om noen tips skiller seg ut som viktigere enn andre, det holder vi på med å sjekke.

- Det er tidkrevende å gå gjennom alle tipsene, sier hun.

Politiet understreker at siktelsen er sterkere mot far enn mor.

- Vi er langt mindre sikre på at det stemmer i hennes tilfelle, enn i farens tilfelle - siden han var på åstedet, sier hun.

Johnsen Dahl opplyser at de jentene er norske statsborgere, og at politiet ikke vet om søstrene også har tsjetsjenske pass, siden deres foreldre er fra Tsjetsjenia.

Dagbladet følger saken.