Skoleskyting i Texas

Skal ha skutt bestemor først

18 år gamle Salvador Ramos er identifisert som den antatte gjerningspersonen etter masseskytingen i Texas. Ifølge guvernøren i delstaten skal han ha skutt sin egen bestemor før han tok seg til skolen. Så langt er 19 elever og to voksne bekreftet drept.

PÅGREPET: Myndighetene meldte tirsdag ettermiddag 24. mai at det pågikk skyting på barneskolen Robb Elementary School. Store politistyrker rykket ut til stedet, og etter en stund ble det opplyst at den antatte gjerningspersonen var pågrepet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Tirsdag ble USA nok en gang rystet av en grufull masseskyting. Denne gangen var åstedet Robb Elementary School i Uvalde i Texas.

Minst 19 elever og to voksne ble drept i skytingen på en barneskole i Texas tirsdag, ifølge myndighetene i Texas, melder Reuters.

Den antatte gjerningspersonen er også død, bekreftet politiet på en pressebrief seint tirsdag kveld norsk tid.

ANTATT GJERNINGSMANN: Salvador Ramos er den antatte gjerningspersonen bak skoleskytingen i Texas.
ANTATT GJERNINGSMANN: Salvador Ramos er den antatte gjerningspersonen bak skoleskytingen i Texas. Vis mer

Ifølge Texas-guvernør, Greg Abbott er skytteren en 18 år gammel mann fra området. Han skal ha vært elev ved den lokale videregående skolen. De drepte barna skal være mellom sju og ti år gamle.

Politibetjent Erick Estrada fra Texas Department of Public Safety sier til CNN at gjerningspersonen krasjet bilen sin nær skolen. Han skal ha kommet ut av bilen med våpen og iført beskyttelsesutstyr. Politibetjenter skal ha forsøkt å stanse ham, men han skal likevel ha klart å ta seg inn i skolebygningen. Inne i bygget skal han ha gått fra klasserom til klasserom og avfyrt skudd, ifølge politiet.

Skjøt bestemor

Før Ramos dro til barneskolen, skal 18-åringen ha skutt sin egen bestemor, ifølge guvernøren. Bestemoras tilstand er ikke kjent.

- Det blir rapportert at den mistenkte skjøt sin egen bestemor rett før han dro til skolen. Jeg ingen ytterligere infomasjon om sammenhengen mellom de to skytingene, sier Abbott.

Politiet i Uvalde opplyser på en pressekonferanse at de tror gjerningsmannen handlet alene.

TORDENTALE: Etter skoleskytingen i Uvalde, Texas, hvor 18 elever og tre lærere ble drept, gikk den demokratiske senatoren Chris Murphy hardt ut i en apell. Vis mer

Ifølge Abbott skal den antatte gjerningspersonen ha tatt seg inn på barneskolen med et håndvåpen og muligens en rifle. Deretter skal han ha begynt å skyte, melder TV-kanalen 9News i San Antonio.

Ifølge guvernøren skal gjerningspersonen ha blitt skutt og drept av politiet.

Blodmangel

Det er også et ubekreftet antall personer som er skadd og sendt til sykehus etter hendelsen. To politibetjenter skal være blant de skadde.

Uvalde Memorial Hospital hadde 15 personer innlagt på akutten etter hendelsen, skriver ABC News.

Ifølge den lokale TV-stasjonen KSAT 12, er det kritisk mangel på blod etter skytingen på en barnskole i Texas.

Sykehuset ber nå personer om å melde seg som blodgivere.

Dødeligste

Barneskolen der hendelsen skjedde har færre enn 600 elever. Elevene går i 2., 3. og 4. klasse.

Hendelsen skal være den dødeligste skoleskytingen i Texas' historie.

- Når foreldre sender barna sine til skolen, forventer de at de kan hente barna når skoledagen er over. Det er familier som sørger nå, og Texas sørger med dem fordi disse foreldrene ikke vil kunne hente barna sine, sier Abbott.

Tirsdagens skoleskyting i Texas var den verste i USA siden Sandy Hook-skytingen i delstaten Connecticut i 2012, der 20 barn og seks ansatte ble drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer