Skal ha skutt rundt seg på fabrikk: - Hadde pistol med lasersikte

Minst fem personer ble drept og flere personer, inkludert fem politifolk, er skadd etter skyting på en fabrikk i Aurora i Illinois.

FLERE SKADD: Minst fire politifolk ble skadd under skyteepisoden i Aurora i Illinois. Foto: Bev Horne/Daily Herald via AP/NTB Scanpix
FLERE SKADD: Minst fire politifolk ble skadd under skyteepisoden i Aurora i Illinois. Foto: Bev Horne/Daily Herald via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Politiet har identifisert Gary Martin (45) som den antatte gjerningsmannen bak masseskytingen fredag kveld norsk tid.

Politisjef Kirsten Ziman, opplyser ifølge CNN at Martin, var ansatt i bedriften der skytingen skjedde, og at etteforskerne ennå ikke har funnet noe klart bevis.

Martin skal ha skutt og drept fem andre personer og skadet flere andre før han selv ble skutt og drept av politiet i en dramatisk politiaksjon i den amerikanske byen Aurora seks mil vest for Chicago.

- Takk for deres uselviske handlinger. Takk for at dere sprang mot skuddene og satte dere egne liv i fare for å beskytte de som var inne i bedriften, sier Ziman på en pressekonferanse.

Meldingene kom om en aktiv pågående skyting ble bekreftet rundt klokka 21.30 fredag kveld. Like etter klokka 22.00 meldte politiet at de hadde kontroll på den mistenkte skytteren.

Blant de skadde er det fem politifolk. Tilstanden til alle fem får behandling på lokale sykehus. Det er også rapporter om andre skadde, men tilstanden deres er ikke kjent.

Stor utrykning

Flere skoler i området ble stengt under skyteepisoden, og en rekke nødetater rykket ut til åstedet fredag.

STOR AKSJON: Alle nødetatene var på stedet med store styrker fredag. Foto: Bev Horne/Daily Herald via AP/NTB Scanpix
STOR AKSJON: Alle nødetatene var på stedet med store styrker fredag. Foto: Bev Horne/Daily Herald via AP/NTB Scanpix Vis mer

Skytingen har skjedd på fabrikken til Henry Pratt Company, et stort selskap som blant annet lager ventiler. Den mistenkte skytteren skal selv ha jobbet på fabrikken.

En ansatt på fabrikken, John Probst, klarte å rømme ut av fabrikken da skytingen begynte.

Han forteller til ABC Chicago at han så en mann han kjente igjen som en kollega. Ifølge Probst skal mannen ha holdt en pistol med et lasersikte.

- Det var rundt 30 personer i bygningen under skytingen, sier han.

- Skjøt vilkårlig rundt seg

Ifølge han så han flere av sine andre kolleger bli skadd, og beskriver at skytteren skjøt vilkårlig rundt seg.

- En av karene var oppe på kontoret, og sa at denne personen skjøt. Han kom løpene ned og blødde ganske kraftig. Plutselig går denne skytteren fram og tilbake. Jeg hørte flere skudd før vi forlot bygningen, sier han.

Ifølge han klarte han og en annen kollega å rømme ut en bakvei fra fabrikken.

- Vi var bare redde, sier han.

Diana Muriz, som jobber like i nærheten, forteller til NBC Chicago at en av hennes kunder hørte flere skudd.

- Kunden sa at de hørte ett skudd, så flere skudd. Det var «boom, boom, boom», sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer