Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ha slått fostermoren i hjel med en jernstang

Den 35 år gamle drapssiktede mannen i Tvedestrand skal ha slått i hjel sin fostermor Bjørg Kjær (57) med en jernstang før han tente på klærne hennes.

FENGSLET: Kvinnens fostersønn (35) er varetektsfengslet i fire uker. Politiet mener han har hatt tanker om å drepe kvinnen (57) i lang tid. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet
FENGSLET: Kvinnens fostersønn (35) er varetektsfengslet i fire uker. Politiet mener han har hatt tanker om å drepe kvinnen (57) i lang tid. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En foreløpig rapport fra Rettsmedisinsk institutt har konstantert at Bjørg Kjær døde av fire alvorlige skader etter stump vold.

Fedrelandsvennens nettutgave skriver at 35-åringen hadde med seg en jernstang inn i leiligheten Bjørg Kjær ved campingplassen i Tvedestrand, og at han skal ha benyttet denne for å drepe sin fostermor. Deretter skal han ha forsøkt å sette fyr på klærne hennes.

Politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt vil ikke kommentere disse opplysningene overfor Dagbladet av hensyn til etterforskningen og at fengslingsmøtet i dag gikk for lukkede dører.

- Jeg kan si at vi mener siktede har hatt tanker om å drepe kvinnen en stund, sier han.

Varetektsfengslet 35-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, forbud mot media og to uker i isolasjon.

Siktelsen mot 35-åringen er endret fra forsettlig drap til overlagt drap. Politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt forklarer det med hva 35-åringen har sagt i avhør.

- Overlagt drap - Han har forklart seg på en slik måte at det hele virker overlagt og planlagt. Ettersom rettsmøtet gikk for lukkede dører kan jeg ikke si noe om motivet nå, sier Søfteland.

35-åringen skal nå gjennomgå en rettspsykiatrisk observasjon. Den 18 år gamle mannen som er siktet for medvirkning til forsettlig drap vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.