Skal ha solgt adelige titler

Scotland Yard vil ta ut tiltale mot tre av Tony Blairs nærmeste medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etterforskere i Scotland Yard tror de har samlet sammen tilstrekkelig med bevis mot Jonathan Powell, den britiske statsministeren Tony Blairs stabssjef.

Scotland Yard mener de har nok bevis til at Powell blir tiltalt saken om salg av adelige titler.

De anbefaler også at Blairs rådgiver, Ruth Turner og hovedansvarlig for pengeinnsamlinger Lord Levy, blir tiltalt, skriver Sunday Times.

Stabssjefen skal ha konspirert for å forhindre at sannheten kom fram, noe som er en alvorlig forbrytelse som kan bli straffet med fengsel.

Fredag ble Scotland Yards rapport på 216 sider overlevert den kongelige statsadvokat.

I ett år og en måned har Scotland Yard etterforsket påstandene om at statsministerens kontor skal ha solgt adelige titler mot hemmelige lån for millioner av pund for å drive valgkampanje i 2005.

Under etterforskningen er fire personer blitt arrestert og Scotland Yard har avhørt 136 mistenkte eller vitner. En av de avhørte er Tony Blair. Han har blitt avhørt to ganger i løpet av etterforskningen som vitne.

Tidligere har dekningen av skandalen blitt så opphetet at BBC ble nektet å sende et tv-innslag om saken.

Fra venstre: Jonathan Powell, Ruth Turner og Lord Michael Levy Foto: Toby Melville/Luke MacGregor/Dylan Martinez/Reuters/Scanpix
Fra venstre: Jonathan Powell, Ruth Turner og Lord Michael Levy Foto: Toby Melville/Luke MacGregor/Dylan Martinez/Reuters/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer