Økokrim har jaktet på Wolfgang Wilhelm Schmitz (t.v.), skjulte penger over mange landegrenser. Til høyre er politiadvokat ved Økokrim Marianne Sterner Bender.  
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Økokrim har jaktet på Wolfgang Wilhelm Schmitz (t.v.), skjulte penger over mange landegrenser. Til høyre er politiadvokat ved Økokrim Marianne Sterner Bender. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Skal ha svindlet til seg 320 millioner kroner

Økokrim tok ut tiltale i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Økokrim har tiltalt Wolfgang Wilhelm Schmitz for grov utroskap på cirka 320 millioner kroner.

- Dette har vært en omfattende etterforsking som har ført til denne tiltalen. For det første har det vært mye utenlandsetterforsking og vi har samarbeidet med mange land, sier politiadvokat ved Økokrim Marianne Steensen Bender.

Schmitz er som styreleder i Nordic Intertrade, et selskap som rett før jul i fjor ble oppløst. Schmitz er nå tiltalt for ha overført over 300 millionar kroner fra selskapet til to selskap på Kypros og Isle of Man.

- Dette har skjedd ved at han har fakturert et norsk og et tysk selskap, uten at selskapene har fått noen tilsvarende motytelser for dette. Økokrim mener at hele eller deler av beløpet har tilfalt tiltalte, sier Bender til Dagbladet.

Dette skal ha skjedd i en periode over 15 år, fra november 1996 til mars 2010.

Han er dessuten tiltalt for grunnløst å ha overført sum tilsvarende over 50 millioner norske kroner fra selskapet sitt tyske søsterselskap. Ingen av selskapene skal ha fått tilsvarande motytelse.

Scmitz advokat, Arne Gunnar Aas, ønsker ikke å kommentere tiltalen på det nåværende tidspunkt.

- Jeg kommer ikke til å kommentere dette før jeg har snakket med klienten min. Jeg skal ha et møte med ham på fredag, og det er først etter dette jeg kommer til å si noe, sier Aas til Dagbladet.

ØKOKRIM starta etterforsking av mannen for ett år sidan.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer