Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting på kjøpesenter på Filippinene:

Skal ha tatt 30 gisler

Filippinsk politi har omringet et kjøpesenter i Manila hvor det har blitt hørt skudd og folk er sett løpende ut i panikk.

TATT: Gisseltakeren som holdt rundt 30 gisler fanget i et kjøpesenter i Manila, er nå tatt av filippinsk politi. Reporter: Christian Wehus. Video: AP. Vis mer

Det skal være snakk om rundt 30 gisler.

Til nyhetsbyrået AP sier ordfører i byen, Francis Zamora, at en sikkerhetsvakt er blitt skutt. Han er innlagt på et lokalt sykehus og skal være stabil.

Ifølge ordføreren er det en tidligere sikkerhetsvakt ved kjøpesenteret som står bak gisselsituasjonen. Han skal sint for at han mistet jobben som vakt på senteret.

- Han er bevæpnet. Han har en pistol og roper at han har en granat, men det har vi ikke fått bekreftet, sier Zamora, ifølge Al Jazeera.

Zamora sier at situasjonen utspiller seg på kontoret til ledelsen på kjøpesenteret. Flere hundre kunder og ansatte har blitt evakuert.

- Han tok det tungt at han ble fjernet som sikkerhetsvakt, sier Zamora til reportere på stedet.

HOLD AVSTAND: En politimann ber fotografer og andre skuelystne om å holde avstand. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
HOLD AVSTAND: En politimann ber fotografer og andre skuelystne om å holde avstand. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Vis mer

Ordføreren sier at mannens krav er å få snakke med andre sikkerhetsvakter på senteret, og deretter snakke med media.

En gisselforhandler fra politiet har kontakt med mannen.

Etter at situasjonen hadde pågått i mange timer, holdt politiet opp en telefon hvor gjerningsmannen var på tråden. Da viste han at gislene fremdeles var i live.

- Bare vent, så kommer de ut i live, sa mannen til journalistene utenfor kjøpesenteret.

Videre sa gisseltakeren at dette kom til å gå fint, så lenge ikke myndighetene prøvde å lure ham.

Enda noen timer etter dette viser bilder fra stedet, og meldinger fra flere lokale medier, at mannen har begynt å slippe ut gisler og at han har overgitt seg.

Ifølge AFP gikk pågripelsen av mannen fredelig for seg.

Hele Norges coronakart