FIKK TILSTÅELSE: Drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik for 16 år siden har vært en gåte for politiet. I fjor ble saken foreldet, men nå skal en mann ha tilstått drapet overfor krimforfatter og politimann Jørn Lier Horst. Foto:  Ole Sylte /Dagbladet
FIKK TILSTÅELSE: Drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik for 16 år siden har vært en gåte for politiet. I fjor ble saken foreldet, men nå skal en mann ha tilstått drapet overfor krimforfatter og politimann Jørn Lier Horst. Foto: Ole Sylte /DagbladetVis mer

Skal ha tilstått drap i Larvik 16 år etter

Drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik for 16 år siden har vært en gåte for politiet. I fjor ble saken foreldet, men nå skal en mann ha tilstått drapet overfor krimforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krimforfatter Jørn Lier Horst tror han ble kontaktet som følge av hans debutroman «Nøkkelvitnet», som er basert på drapet.

- Jeg kan bekrefte at en navngitt person kontaktet meg. Han sa at det var han som hadde drept Ronald Ramm, og at drapet nå kunne anses som oppklart, sier Horst til VG.

Det hadde ikke gått mer enn noen uker etter at drapssaken ble foreldet i desember i fjor, at mannen tok kontakt med Horst. Etter en dialog mellom de to, valgte mannen på telefon i august i år å tilstå drapet på 71-åringen.

Jørn Lier Horst var ung politimann da Ronald Ramm ble funnet drept i Larvik i desember 1995. Hans debutroman «Nøkkelvitnet» er basert på drapet. Horst tror boka er en direkte årsak til at det var nettopp han som mottok tilståelsen.

- Personen som nå har tilstått, var tidlig inne i saken. Han er også en jeg kjenner gjennom det kriminelle miljøet i Larvik, sier Horst som har permisjon fra jobben i politiet mens han skriver på en ny bok.

Politiadvokat Magnar Pedersen bekrefter overfor avisa at mannen har kommet med det politiet betrakter som en forbeholden tilståelse. De ønsker nå at mannen avgir en skikkelig forklaring. Men mannen selv ønsker ikke å bekrefte at han har tilstått drapet på den 71-årige pensjonisten for 15 år siden.

- Jeg var der da det skjedde, men det var ikke jeg som gjorde det, sier mannen til VG. På spørsmål om politiet lyver når de bekrefter at han har tilstått drapet, svarer han:

- Ja, det gjør de. Det finnes ingen skriftlig dokumentasjon på at jeg har tilstått noe som helst, sier mannen. Han sier på den annen side at han vet hvem som drepte Ronald Ramm, at det var snakk om hevn, men at han tar med seg navnet i graven.

(NTB)

DRAPSGÅTE: Drapet på Roald Ramm har vært en drapsgåte - helt til nå.
DRAPSGÅTE: Drapet på Roald Ramm har vært en drapsgåte - helt til nå. Vis mer