Skal ha underslått i millionklassen

Marit Christensens ektemann Elfad Badirkanov er tiltalt for grove bedragerier og underslag. Her er tiltalen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av 1996: Badirkanov skal ha lurt Norsk Ukeblad til å utbetale ham 70 000 kroner i honorar og reiseforskudd for å dra til Moskva og lage et eksklusivt intervju med spiondømte Arne Treholt. Det fantes aldri en slik avtale, og politiet mener Badirkanov tok pengene selv.

Mars 1996: På samme måte skal han ha fått utbetalt 60 000 kroner i honorar og reiseforskudd av Allers for å lage det samme eksklusive intervjuet med Arne Treholt. Christensens ektemann hadde heller ikke da noen intervjuavtale, og ifølge tiltalen tok han pengene selv.

August 1996: Han skal ha lovet å kjøpe en personbil i Oslo for Anar Agaev fra Aserbajdsjan. Badirkanov skal ha fått 200 000 kroner til å kjøpe bilen for, men ifølge tiltalen tok han pengene selv.

Etter sommeren 1996: Badirkanov skal ha lovet å kjøpe russisk kaviar for 45000 kroner i Russland. Pengene skal han ha puttet i sin egen lomme.

August 1997: Han skal ha stukket av med 75000 kroner fra en mann han lovte å kjøpe diamanter for i Russland.

Oktober 1998: Elfad Badirkanov skal ha tatt 20 smykker som er laget av den engelsk-norske smykkekunstneren Marit Guinness Aschan. Smykkene er verdt cirka fire millioner kroner. Badirkanov fikk smykkene for å selge dem. Siden har ingen sett verken smykkene eller pengene.

Oktober 1998: Han skal ha fått et sigarettetui og en pudderdåse i gull av gallerieier Johan D. Galtung for å selge dette. Gjenstandene har en verdi på 100 000 kroner.