SAVNET:  00.41 natt til 8. mars lokal tid tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord. Mange håper fortsatt i det lengste at passasjerene skal kunne bli funnet i live. Foto: REUTERS/Samsul Said
SAVNET: 00.41 natt til 8. mars lokal tid tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord. Mange håper fortsatt i det lengste at passasjerene skal kunne bli funnet i live. Foto: REUTERS/Samsul SaidVis mer

Skal ha utbetalt erstatning for det savnede flyet

I henhold til regelverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maylaysia Airlines skal allerede ha fått om lag 670 millioner kroner i erstatning over tapet av Boeing 777-flyet som har vært savnet i over to uker nå. Det melder den britiske avisa The Telegraph.  

Allianz Global Corporate & Specialty skal ha satt pengene inn på en sperret konto, og skal ha inngått avtale om å utbetale penger til familiene til de savnede passasjerene, for å dekke deres kostnader mens leteaksjonen pågår.  

Utbetalingen ble gjort i henhold til standard regelverk som sier at et fly som har vært savnet i mer enn to dager, regnes det som ødelagt.  

Internasjonale regler tilsier at forsikringsselskapene må betale minst en million kroner per passasjer. Men hvor store summene blir, avhenger av utfallet av søket. Hvis det viser seg at det dreier seg om terror eller uaktsomhet, vil dette kunne påvirke erstatningssummene.