Skal ha utnyttet gartnere som slaver: - Luselønn, fikk ikke forlate gartneriet eller snakke med nordmenn

Familie tiltalt i omfattende menneskehandelsak. Drapsforsøk mot medsiktet svigersønn henlagt.

NEKTER STRAFFSKYLD: Gartnerieieren, hans datter og henne mann nekter straffskyld for tiltalen om menneskehandel og økonomisk rot. 64-åringens forsvarer mener forholdene ikke omfatter bestemmelsene om grov menneskehandel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NEKTER STRAFFSKYLD: Gartnerieieren, hans datter og henne mann nekter straffskyld for tiltalen om menneskehandel og økonomisk rot. 64-åringens forsvarer mener forholdene ikke omfatter bestemmelsene om grov menneskehandel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et halvår av gangen fra 2008 til 2011 skal gartnerieieren (64) i Buskerud ha utnyttet utenlandsk arbeidskraft med slavelignende midler. 64-åringen skal ifølge tiltalen ha utnyttet Raspal Singhs sårbarhet i sitt hjemland India og i mens han var i Norge.

Tiltalen skisserer en nærmest uutholdelig arbeidshverdag med arbeidsdager opp mot 14 timer daglig i et halvt år med bare en fridag i perioden. For jobben skal han ha mottat en lønn på 18-20 000 netto først etter endt arbeidsinnsats. Skattepenger beholdt arbeidsgiver og det ble aldri utbetalt feriepenger eller overtidsbetaling, ifølge tiltalen, som er blant norgeshistoriens mest omfattende slavesaker.

Ifølge tiltalen måtte Singh gi fra seg passet sitt da han kom til Norge. Han ble nødt til å skrive under dokumentasjon han ikke forsto innholdet i. Mens han var i Norge måtte han bo på gartneriområdet og hadde begrenset bevegelsesfrihet, ifølge tiltalen.

Nekter straffskyld Også 64-åringens datter (36) og hennes ektefelle (35) er tiltalt for det samme ved et annet gartneri i Buskerud. Ofrene i denne saken var Sukhbir Singh og Jatinder Pal Singh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer