Matt Gaetz

Skal ha vist nakenbilder i Kongressen

Nye anklager hagler mot kongressmedlemmet Matt Gaetz (38), som ifølge flere amerikanske medier etterforskes for menneskehandel. Få partifeller tar republikaneren i forsvar. Selv avviser han alle anklager.

I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida anklages for alvorlige forbrytelser. Han avviser alle anklager. Foto: Octavio Jones / Reuters / NTB
I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida anklages for alvorlige forbrytelser. Han avviser alle anklager. Foto: Octavio Jones / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka sprakk nyheten om at den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz (38) angivelig etterforskes for om han har hatt et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente. Ifølge flere amerikanske medier etterforskes det også om Gaetz har gjort seg skyldig i menneskehandel ved å betale for reisene hennes.

Gaetz er ikke siktet, og nekter hardnakket for alle anklager. Han har også hevdet at anklagene har bakgrunn i et forsøk på å utsette ham for utpressing.

Skal ha vist nakenbilder

Ifølge CNN og The Washington Post, som begge viser til ikke navngitte kilder, skal Gaetz ha vist fram bilder av nakne kvinner, og omtalt egen seksuell omgang med disse, til både kongressmedlemmer og lokalpolitikere i Florida.

Bildene skal ha blitt vist fram i private sammenhenger, og ifølge CNNs kilder også i selve kongressbygningen.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at de angivelige bildene er knyttet til etterforskningen, eller at de viste mindreårige, skriver mediene.

Ifølge The Washington Post skal Gaetz ha skrytt av «tilgangen» han hadde på kvinner via den menneskehandel-tiltalte republikaneren Joel Greenberg. De skriver også at Gaetz etterforskes for flere mistenkte sexkjøp på tvers av delstatsgrenser.

Gaetz avviser samtlige anklager i en SMS til avisa.

- Jeg har aldri betalt for sex. Jeg har aldri hatt sex med en mindreårig som voksen. Jeg har vært sammen med kvinner som studerer og tar høyere utdanning, og jeg har skrytt av at de er flotte jevnt over, som kjærester gjør, skriver han.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Gaetz raskt blitt stående alene i partiet. Få republikanere har tatt Florida-representanten i forsvar. Gaetz' pressetalsmann Luke Ball valgte fredag å fratre sin stilling, ifølge CBS.

Blant de få som støtter Gaetz er den omstridte republikanske Georgia-representanten Marjorie Taylor Greene, ifølge The Guardian.

Ber Trump holde seg unna

Ifølge flere amerikanske medier undersøker etterforskere om Gaetz har brutt føderale lover mot menneskehandel.

Dersom en 17 år gammel kvinne har reist på tvers av delstatsgrenser på Gaetz' regning, og han eller andre har hatt et forhold med vedkommende, kan han ha brutt en slik føderal lov.

Etterforskningen skal ha startet i de siste månedene av Trump-administrasjonen, ifølge The New York Times.

Den skal være en del av en større etterforskning mot en politisk alliert av Gaetz i Florida, Joel Greenberg, som ble tiltalt for menneskehandel og en lang rekke andre punkter i fjor sommer. Greenberg nekter straffskyld.

Etterforskningen omtales også av AP, The Washington Post og The Wall Street Journal, som alle viser til ikke navngitte kilder.

Gaetz har tidligere profilert seg som en uttalt støttespiller for tidligere president Donald Trump. Nå rådes imidlertid Trump til å holde tett om Gaetz.

- Den tidligere presidenten burde holde seg så langt unna denne saken som mulig, sier tidligere Trump-rådgiver Barry Bennett til The Daily Beast.

Anklager advokat

I en Twitter-melding onsdag 31. mars hevdet Gaetz at han og familien hans er ofre for et organisert utpressingsforsøk fra en tidligere ansatt i Det amerikanske justisdepartementet.

- Ingen av anklagene mot meg er sanne, og personene som fremmer disse løgnene er selv gjenstand for en pågående etterforskning av denne utpressingen, skriver han.

Han skriver videre at både ham og familien hans har samarbeidet med FBI, og hevder anklagene mot ham er ment for å stikke kjepper i hjulene for etterforskningen av det angivelige utpressingsforsøket.

I et intervju med den konservative Fox News-programlederen Tucker Carlson samme dag, sa Gaetz at det var David McGee - en privatpraktiserende advokat som tidligere arbeidet for Justisdepartementet - som sto bak det angivelige utpressingsforsøket.

Avviser anklager

Dette avviser på sin side McGee. I et intervju med The Daily Beast omtaler han anklagene som «fullstendig og totalt falske».

Tucker Carlson selv omtalte seansen som «et av de rareste intervjuene jeg noensinne har gjort», ifølge Business Insider.

Ifølge The Washington Post foregår en separat etterforskning av det angivelige utpressingsforsøket.

Gaetz har selv bekreftet til Axios at han er under etterforskning - men spesifiserte ikke innholdet i etterforskningen, ut over at det dreier seg om seksuell aktivitet med en kvinne. Han hevder selv ha fått lite informasjon om etterforskningen.

Han avviser likevel kategorisk at han har gjort noe ulovlig.

- Anklagene mot meg er like sårende som de er falske, sa han til nettstedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer