To menn tiltalt:

Skal ha voldtatt «Ida» i ferieparadiset

Jenteturen til Hellas skal ha endt i mareritt for norske «Ida». I dag skal to menn møte i retten i Hellas, tiltalt for voldtekt.

TILTALT: Mandag begynner rettsaken mot to menn, tiltalt for å ha voldtatt en norsk kvinne i Rhodos i 2017. Video: Audun Hageskal. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOS (Dagbladet): To menn inntar mandag rettssalen i tinghuset på øya Kos i Hellas, tiltalt for å ha voldtatt norske «Ida» under en ferietur. Hendelsen den norske kvinnen anmeldte til norsk politi da hun kom hjem, skal ha skjedd under en jentetur til turistmagneten Rhodos i juli i 2017.

De to mennene nekter på sin side straffskyld. Begge avviser at de skal ha utført voldtekten, og at de i det hele har møtt den norske kvinnen i 30-åra.

- Mine klienter er uskyldige. Retten vil få se at kvinnen som hevder hun ble voldtatt av dem, hun lyver. Jeg kan forsikre deg om at vi vil oppklare dette i retten, for det er mine klienter som er ofrene i denne saken, sa mennenes forsvarer, advokat Stelios Alexandris, til Dagbladet før helga.

- Uskyldig

Ikledd svart dress inntok den ene av de to tiltalte tiltalebenken mandag. Han har i avhør forklart at han aldri tidligere har møtt «Ida».

På vei inn i rettssalen ønsket ikke den tiltalte å gi noen kommentar angående anklagene eller den norske kvinnens versjon av saken i forkant av rettssaken.

- Men jeg kan forsikre deg om at uskyldige menn ikke havner i fengsel, sier den voldtektstiltalte mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer