To menn tiltalt:

Skal ha voldtatt «Ida» i ferieparadiset

Jenteturen til Hellas skal ha endt i mareritt for norske «Ida». I dag skal to menn møte i retten i Hellas, tiltalt for voldtekt.

TILTALT: Mandag begynner rettsaken mot to menn, tiltalt for å ha voldtatt en norsk kvinne i Rhodos i 2017. Video: Audun Hageskal. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOS (Dagbladet): To menn inntar mandag rettssalen i tinghuset på øya Kos i Hellas, tiltalt for å ha voldtatt norske «Ida» under en ferietur. Hendelsen den norske kvinnen anmeldte til norsk politi da hun kom hjem, skal ha skjedd under en jentetur til turistmagneten Rhodos i juli i 2017.

De to mennene nekter på sin side straffskyld. Begge avviser at de skal ha utført voldtekten, og at de i det hele har møtt den norske kvinnen i 30-åra.

- Mine klienter er uskyldige. Retten vil få se at kvinnen som hevder hun ble voldtatt av dem, hun lyver. Jeg kan forsikre deg om at vi vil oppklare dette i retten, for det er mine klienter som er ofrene i denne saken, sa mennenes forsvarer, advokat Stelios Alexandris, til Dagbladet før helga.

TILTALT: Den tiltalte mannen på vei inn i rettssalen på Kos. Foto Nina Hansen / Dagbladet
TILTALT: Den tiltalte mannen på vei inn i rettssalen på Kos. Foto Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Uskyldig

Ikledd svart dress inntok den ene av de to tiltalte tiltalebenken mandag. Han har i avhør forklart at han aldri tidligere har møtt «Ida».

På vei inn i rettssalen ønsket ikke den tiltalte å gi noen kommentar angående anklagene eller den norske kvinnens versjon av saken i forkant av rettssaken.

- Men jeg kan forsikre deg om at uskyldige menn ikke havner i fengsel, sier den voldtektstiltalte mannen.

Etter en knapp halvtime i rettssalen på Kos, ble det klart at rettssaken er utsatt.

Hovedforsvareren til de to tiltalte hadde på kort varsel blitt innkalt til en annen rettssak. Nå blir behandlingen av voldtektssaken utsatt på ubestemt tid.

- Jeg er livredd

Dagbladet har tidligere intervjuet den norske kvinnen i 30-åra angående hendelsen som skal ha funnet sted på Rhodos i 2017. I intervjuet forteller hun i detalj om hvordan hun møtte de to tiltalte på et utested på Rhodos.

Kvelden skal ifølge henne ha endt med en grov voldtekt.

- Da jeg våknet første gang, var voldtekten i gang. Jeg var naken. Jeg husker slag, spytting og kvelning. Det føltes som om det eneste som var der, var kroppen min. Jeg sa nei igjen og igjen. Jeg prøvde å gjøre motstand, men de var for sterke. Jeg hadde ikke en sjanse. I frykt for at de skulle skade meg mer, ga jeg til slutt opp, sa hun i intervjuet.

HÅP: «Ida» håper hun kan hjelpe andre kvinner som har blitt voldtatt ved å stå fram med sin historie. Foto: Privat
HÅP: «Ida» håper hun kan hjelpe andre kvinner som har blitt voldtatt ved å stå fram med sin historie. Foto: Privat Vis mer

Selv håper «Ida» at det nå skal bli satt et endelig punktum for den rettslige prosessen, fire år etter natta som endret livet hennes for alltid.

- Det blir helt forferdelig å møte i retten. Jeg er livredd. Men hvis dette kan være med og gjøre en forskjell, så er det verdt det. Jeg er en av få som har fått muligheten til å møte opp i en rettssak og fortelle om den natta med mine egne ord. Mange jenter som blir utsatt for overgrep får ikke engang den muligheten, sa hun til Dagbladet før rettssaken.

I 2019 fikk hun voldsoffererstatning, til tross for at det ikke forelå noen dom i Hellas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer