Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal henges

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kurderlederen Abdullah Öcalan sa i går at han ønsket å leve for å arbeide for fred og forbrødring i Tyrkia. Han vet svært godt at han trolig vil bli hengt om kort tid. Han vet også at han ikke får en rettferdig rettergang. Domstolen som begynte behandlingen av saken hans i går, består av bare tre medlemmer, og en av dem er militær. Dermed er det ikke snakk om en uavhengig domstol. Den gjør hva den får beskjed om av de tyrkiske generalene.
  • I tillegg har ikke Öcalans forsvarere fått forberedt saken skikkelig, de er blitt overvåket under hvert eneste møte med sin klient. I går ba de om å få saken utsatt, men ble blankt avvist. Öcalans bønn om å få leve er sannsynligvis forgjeves. Organisasjonen hans, PKK, har allerede varslet hevnaksjoner om han henrettes. Den prisen er Tyrkia åpenbart villig til å betale. Saken mot Öcalan skal vise verden at krigen mot kurderne fortsetter.