Skal heve dødsbåten i Kufjorden

Ønsker å få klarhet i hva som skjedde.

HEVES: Arkivbilde av båten «Maria», som tirsdag havarerte i Store Kufjorden i Vest-Finnmark. En kvinne og hennes barn omkom.
Foto: Grovfjord Mek Verksted / NTB scanpix
HEVES: Arkivbilde av båten «Maria», som tirsdag havarerte i Store Kufjorden i Vest-Finnmark. En kvinne og hennes barn omkom. Foto: Grovfjord Mek Verksted / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den havarerte oppdrettsbåten i Store Kufjorden i Finnmark skal heves.

- Det er to grunner til at vi vil ha den opp. Den ene er at vi ikke vil ha en båt som ligger og forsøpler sjøen rett ved et matfiskanlegg og i naturen for øvrig. Den andre er at vi ønsker å få klarhet i hva som skjedde da ulykken inntraff, sier direktør John Binde i Norway Royal Salmon (NRS) til NTB torsdag ettermiddag.

En mor og hennes lille datter omkom da oppdrettsbåten Maria sank i fjorden på sørvestsiden av Seiland rett nord for Alta tidlig tirsdag ettermiddag.

Binde sier det avhenger av myndighetene hvor raskt båten, som ligger støtt på 43 meters dyp, kan heves.

- Vi skal ha vårt første møte med Havarikommisjonen for sjøtransport i kveld. Vi har to firmaer vi kan benytte til oppdraget. Båten er forholdsvis liten, og den er hel, så vi regner med ta dette er en enkel operasjon, sier oppdrettsdirektøren.

(NTB)