Samarbeidsavtale mellom Ap og Fellesforbundet

Skal hindre nye «LoVeSe-sjokk»

Et nytt samarbeidsorgan mellom Fellesforbundet og Ap skal få de utmeldte tilbake og hindre framtidige «LoVeSe-saker» og utmeldelser.

TETTERE KONTAKT: Ap-leder Jonas Gahr Støre ( til høyre) og Fellesforbundets leder Jørn Eggum har blitt enige om et eget samarbeidsforum med topper fra begge organisasjonene som skal legge føringer for beslutninger om industri - og energipolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
TETTERE KONTAKT: Ap-leder Jonas Gahr Støre ( til høyre) og Fellesforbundets leder Jørn Eggum har blitt enige om et eget samarbeidsforum med topper fra begge organisasjonene som skal legge føringer for beslutninger om industri - og energipolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim (Dagbladet): Aps nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Senja og Vesterålen på landsmøtet i april ble møtt med vantro, sinne og Ap-utmeldinger blant Fellesforbundets medlemmer og tillitsvalgte. Etter intens møtevirksomhet og brannslokking fra LO-topper og Ap-topper kan de utmeldte nå være på vei inn i partirekkene igjen.

Det nye samarbeidsorganet skal ikke være besluttende, men hensikten er å få innflytelse på industri- og klimapolitikken framover. Det legger ikke klubbleder ved Apply Leirvik AS, Richard Storevik, skjul på. Han var blant dem som meldte seg ut i protest da Ap skrotet sitt oljekompromiss.

- Må bli lyttet til

- Får vi til denne avtalen om tettere samarbeid, regner jeg med at vi blir lyttet til. Det skulle bare mangle at vi ikke skulle bli hørt, sier Storvik til Dagbladet.

- Dette handler ikke om å overstyre partiet, men vi ønsker å være tett på beslutningene når vi ser de sterke motkreftene mot industrien vår. Det er våre folk i leverandørindustrien som først rammes når olje og gass ikke lenger er lokomotivet. Hvis vi får en avtale om et slikt samarbeid, regner jeg med at folk vil melde seg inn igjen, sier Eggum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer