Skal hjelpe Bondevik

Det er en vestlending som skal hjelpe Bondevik tilbake til oppreist stilling. 56 år gamle Bjørn Lande er kjent som en sindig mann med god orienteringsevne i sjelens irrganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag skrev han under på Bondeviks sykemelding, som foreløpig gjelder for ei uke. Diagnosen er en depressiv reaksjon som følge av overbelastning.

Lande er født på Stord og tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1969. Han videreutdannet seg i barne- og ungdomspsykiatri ved Nic Waals institutt og Barnepsykiatrisk klinikk ved Universitetet i Oslo. Samtidig utdannet han seg i familieterapi. I 1978 ble han godkjent som spesialist i psykiatri.

I tida 1973- 88 arbeidet han ved Modum bads nervesanatorium. Fra 1990 har han ledet Kirkens familierådgivingskontor i Eilert Sundts gate i Oslo.

- Klientene har ofte ufortjent stor tillit til oss, sa han i et intervju med NTB tidligere i år.

Det hersker ingen tvil om hans kirkelige engasjement: Han har en rekke styreverv i kirkelige institusjoner og organisasjoner. Han har også arbeidet med norske misjonærer i utlandet, og ble blant annet sendt til Kobe i Japan for å bistå nordmennene der etter den voldsomme jordskjelvkatastrofen i 1995.

I lys av denne erfaringen blir muligens arbeidet med å gjøre livet lysere for Bondevik atskillig lettere.