Skal hjelpe Jens

Direkte fra «Sommerøya» og med Ap's mest folkelige stil kommer Thorbjørn Berntsen inn i manesjen. Han skal hjelpe en truet Jens Stoltenberg med å ta rotta på Jan Petersen og Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Arbeiderpartiets oppslutning for tida konkurrerer med badevannstemperaturene, har Thorbjørn Berntsen reist rundt med tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og gjort opptak for TV2s «Sommerøya». I går kom han hjem etter siste opptak og nå skal han tenke på Arbeiderpartiet.

Grusom valgkamp

Berntsen mener det er vanskelig å forklare hvorfor Ap har havnet så langt ned på målingene, men føler seg sikker på at valgkampen skal få partiet opp.

- Det kommer til å bli en grusom valgkamp. Tøft for alle, men det skal bli verst for Jan Petersen. Og det er jo ikke bare bra, for han er jo en snill gutt, sier mangeårig statsråd, nestleder og partiveteran Thorbjørn Berntsen til Dagbladet.

Han blir nå trukket tett inn i valgkampoppkjøringen til Arbeiderpartiet. Partiets strateger mener det er særdeles viktig at den folkelige Berntsen blir med for å gjenopprette tilliten blant velgerne.

Fredag i forrige uke besøkte han Jens Stoltenberg på kontoret for å diskutere valgkampen. Selv sier Berntsen at han er klar:

- Jeg skal være med på en mengde forskjellige arrangementer. På en del sentrale folkemøter skal jeg opptre sammen med Jens, sier partiveteranen.

Jens Stoltenbergs avblåsning av politisk debatt grunnet ferieplaner, har gitt reaksjoner både i og utenfor Arbeiderpartiet.

I går var en annen partiveteran ute, tidligere statsminister Odvar Nordli. Til Dagsavisen sier han at Ap's statsminister ikke kan ta seg fire ukers ferie snaue to måneder før valget. Nordli forutsetter at Jens jobber fra hytta på Hvaler.

- Må få puste ut

Thorbjørn Berntsen sier han blir oppgitt hvis det er slik at folk tror statsministeren virkelig tar seg ferie og blir borte.

- Han skal da i høyeste grad jobbe, men han må da få lov til å puste ut litt med familien han også. Det er ikke langt fra Hvaler og inn til kontoret. Dit kommer han til å reise mye i ferien, lover Berntsen på vegne av statsministeren.

KLAR FOR VALGKAMP: Thorbjørn Berntsen skal legge hele tyngden inn i valgkampen, og vil på flere valgmøter utgjøre et radarpar sammen med statsminister Jens Stoltenberg.Foto: ROBERT S. EIK