- Skal holde det jeg lover

Robert Håland (32) er den tredje fiskeren som lover å vinne idealfisk-konkurransen. Han vil ikke framstå som en løgner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Anders Sveen og Kent Egil Hess har begge hevdet at de skal vinne årets idealfisk-konkurranse. Fjorårsvinner Robert Håland har imidlertid store planer om å stikke kjepper i hjulene deres.

-  Det var flere som lovte seier i fjor, men det var bare en som holdt det. Og samme mann som skal holde det i år, hevder han.

Hemmeligheten

Håland dro på ferie til Egypt dagen etter konkurransestart og hadde egentlig ikke tenkt å være med i år. Men det var før konkurranseleder Kent Egil Hess, som er storfiskerens svoger, begynte å bryske seg.

-  Han ble litt vel kjekk, så nå er jeg med i konkurransen for fullt igjen, sier han.

Håland tar konsekvensen av konkurransereglene og bruker mye forskjellig fiskeredskap for å få fanget sjeldne arter.

-  Jeg fisker på forskjellige dybder med både stort og smått utstyr, og jeg fisker både med flue og sluk. Jeg har også benyttet meg av små stintesnører, forteller Håland.

Engasjerer

 TRAVEL MANN: Robert Håland har nettopp åpnet en Europris-butikk i Randaberg. Om dagen selger han fiskeutstyr, og om kvelden jobber for å klatre oppover resultatlistene. Foto: Alf Ove Hansen.
TRAVEL MANN: Robert Håland har nettopp åpnet en Europris-butikk i Randaberg. Om dagen selger han fiskeutstyr, og om kvelden jobber for å klatre oppover resultatlistene. Foto: Alf Ove Hansen. Vis mer

I fjor hadde han ni uker ferie inkludert pappaperm. I år er det hektisk med to barn og nyåpnet butikk, men en tålmodig kone gjør at han får tid til å fiske i år også.

-  Hun kan vel tenke seg å bli påspandert en ny ferie, så da går det greit, forklarer han.Norges Jeger- og Fiskerforbunds Geir Engdahl er daglig i kontakt med deltakere som har spørsmål og kommentarer.

-  Mange virker litt forvirret med hensyn til regelverket. Kort sagt dreier det seg om å få flest fiskearter på ideallengden som oppgis i Dagbladet hver dag.

-  Hvis det er dødt løp mellom to deltakere, altså at to eller flere har like mange arter, vinner den som har flest godkjente fisker totalt sett, sier Engdahl.