Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ikke bare være solskinnshistorier

At hovedverneombudet i Hæren opplever så liten åpenhet i Forsvaret at tilbakemeldingen går gjennom Dagbladet, er noe som må tas på største alvor, sier forsvarssjef Harald Sunde.

TÅLER ÅPENHET: Forsvarsjef  Harald Sunde sier åpenhet er viktig og riktig i Forsvaret, og kjenner seg ikke igjen i bildet som tegnes av hovedverneombudet i Hæren. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TÅLER ÅPENHET: Forsvarsjef Harald Sunde sier åpenhet er viktig og riktig i Forsvaret, og kjenner seg ikke igjen i bildet som tegnes av hovedverneombudet i Hæren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjef Harald Sunde sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra hovedverneombudet i Hæren, Thomas N. Hansen.

I en kronikk i gårsdagens avis skriver Hansen at toppoffiserer kues til taushet, og at jakten på frittalende forsvarsansatte går på arbeidsmiljøet løs.

- At hovedverneombudet i Hæren opplever at det er så liten åpenhet i Forsvaret at hans primære kanal for tilbakemelding til
forsvarsledelsen blir Dagbladet, er noe som må tas på største alvor, sier general Sunde til Dagbladet, og understreker at han ved flere anledninger tatt til orde for større åpenhet i Forsvaret.

«Forsvaret er statens sterkeste maktmiddel, og forankring og troverdighet i den norske befolkningen er helt grunnleggende. Åpenhet om Forsvarets virksomhet er viktig i så måte, fra anskaffelsesprosesser, store prosjekter, pågående omstillinger, operasjoner, øvelser og ikke minst til de resultatene vi oppnår», skriver Sunde i et svar til Hansens kronikk.

- Dette gjelder ikke bare solskinnshistorier, Vi tåler også godt å være åpen om det som ikke fungerer så bra som vi skulle ønske, sier han til Dagbladet.

Sunde påpeker at Forsvaret har flere tilbakemeldingskanaler internt, og hevder takhøyden er stor.

- Hvorfor føler da tillitsvalgte og flere toppoffiserer at de må gå ut i media for å bli hørt eller tatt på alvor?

- Jeg vil at Forsvarets ansatte skal føle seg trygge på de gode prosesser i vår etat. Det skal ikke være slik at enkelte føler at de ikke blir hørt eller tatt på alvor. Det er viktig at kommunikasjonen i hele organisasjonen oppfordrer at alle fremmer sine synspunkter gjennom organisasjonen. Når beslutning skal tas må alle synspunkt på ulike nivå komme frem gjennom prosessen som leder frem til beslutningen, svarer han.

• Les hele forsvarssjefens svar!

KUES TIL TAUSHET: I går høstet forsvarsledelsen sterk kritikk for det som betegnes som knebling og jakt på frittalende offiserer. Faksimile: Dagbladet 14. juni 2011
KUES TIL TAUSHET: I går høstet forsvarsledelsen sterk kritikk for det som betegnes som knebling og jakt på frittalende offiserer. Faksimile: Dagbladet 14. juni 2011 Vis mer